Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

BananpandekagerBananpandekager er et sandt morgenhit for dig, der gerne vil starte dagen på en mæt og glad mave – men ikke lige kan overskue rugbrød, ikke elsker havregrød, gerne vil undgå sukker, mel og mælk – eller bare elsker den søde smag af banan og kanel. Uden at det egentlig smager af banan. Selv min yngste, der ellers på ingen måde elsker banan, hun laver en bananpandekage hver morgen.

Bananpandekagerne er søde, sunde og mættende. Og virkelig så simple, at du knap behøver at være vågen for at få det til at lykkes.

 

Opskrift på bananpandekager - helt uden sukker, mel og mælk

Morgenmad og brunch

Rækker til: 1-2

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 5 minutter

Du skal bruge:

  • 1 banan
  • 2 æg
  • en smule vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk finvalsede havregryn
  • lidt kokosolie til at stege i (eller smør)
  • Gerne (lidt syrlig) frisk frugt til - fx bær

Sådan gør du:

  1. Mos bananen med en gaffel. Slå æggene ud i en skål og pisk det hele sammen med gaflen. Tilsæt også vaniljepulver, kanel og havregryn. Du kan også hurtigt blende det hele sammen med en stavblender.
  2. Varm en pande til middelvarme, gi' den en lille klat kokosolie, og steg din bananpandekage stille og roligt. Vil du have små pandekager som på billedet, hælder du bare dejen ud i små klatter. Det tager lidt længere tid, fordi du ikke steger hele portionen på én gang.
  3. Vend bananpandekagen, når overfladen næsten er stivnet. Hvis du steger den som én pandekage, kan du liste den over på et godt stort grydelåg eller en tallerken, lægge panden på hovedet over den og tippe rundt. Så går den ikke i stykker. Små pandekager er nemme at vende med en paletkniv.
  4. Server med frisk frugt.

 

Tip 1:

Mens bananpandekagen steger på den første side, kan du fordele fx hindbær eller blåbær i overfladen og presse dem lidt ned, inden du vender pandekagen. Det giver lige et syrligt pift.

Tip 2:

Et søndagstip: Riv lidt citronskal i dejen. Det giver en helt fantastisk duft og smag.

Tip 3:

Du kan også bage bananpandekagerne i ovnen som en slags små fritter – efter samme princip som fritterne med røget laks eller æggefritter med spinat.

Måske også noget for dig?

En kommentar til Bananpandekager – helt uden sukker, mel og mælk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *