Scan for at gå til opskrift
Bananpandekager uden sukker, mel og mælk
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 15 minutter min
- 2 bananer
- 4 æg
- en smule vaniljepulver (evt.)
- 2 tsk kanel
- 4 spsk finvalsede havregryn
- lidt kokosolie til at stege i (eller smør)
- blåbær (valgfrit)
Du kan også prøve med:
- revet citronskal
- stødt kardemomme
- hakkede mandler
Blend dejen sammen med stavblenderen. Eller mos bananen med en gaffel og brug gaflen til at piske bananen sammen de øvrige ingredienser.
Varm en pande til middelvarme, gi’ den en lille klat kokosolie, og steg din bananpandekage stille og roligt. Du kan drysse blåbær over, før du vender - så bliver de bagt med.
Vil du have små pandekager som på billedet, hælder du bare dejen ud i små klatter. Det tager lidt længere tid, fordi du ikke steger hele portionen på én gang.
Vend bananpandekagen, når overfladen næsten er stivnet. Hvis du steger den som én pandekage, kan du liste den over på et godt stort grydelåg eller en tallerken, lægge panden på hovedet over den og tippe rundt. Så går den ikke i stykker. Små pandekager er nemme at vende med en paletkniv.
Server med frisk frugt.