Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Brunch er bedst med amerikanske pandekager, og amerikanske pandekager er bedst med kærnemælk. Bløde, søde og svampede.

Ingen brunch uden amerikanske pandekager! De her små tyksakker er både bløde, søde og svampede, som de skal være.
Og når du nu gør dig den umage med små pandekager, så gå lige det sidste skridt: Riv lidt citronskal i. Det smager fan-ta-stisk!
Jeg har lavet de her pandekager i utallige år, og de har en tendens til bare at fordufte – især hvis jeg lader dem stå ude på køkkenbordet, og der kommer nogen forbi. Det er som om, nogen altid lige skal “prøvesmage én” … og pludselig er der kun tre tilbage. Så lav endelig rigeligt!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Skulle der blive et par stykker til overs, er de eminente til at tage med – kolde pandekager med lidt peanutbutter og banan er jeg aldrig blevet ked af at finde. Lun dem hurtigt i mikroovnen, mens kaffen brygger. Bum. Så er der brunchstemning på en tirsdag.
Hvis du vil give dem lidt ekstra lækkerhed (og mon ikke …), så prøv med lidt vaniljesukker i dejen eller server dem med en klat skyr og lidt hjemmelavet bærkompot. Det giver en fin balance mellem det søde og det friske. Mere klassisk – så er de også gode med:
Det er vist længe siden, man kunne købe en kvart liter kærnemælk i en lille karton. Så du får lige min mors – husholdningslærerindens – tips:
Det vigtige er, at der kommer syre i pandekagedejen, fordi det får natron til at hæve.
Hvis du har købt kærnemælk og ikke orker at bage 4-dobbelt portion (og det forstås – der bliver afsindig mange), så brug kærnemælken i dit bagværk. Gærbrød elsker syrnede mælkeprodukter, så du kan bruge kærnemælken i fx de bløde og fluffy kærnemælksboller.

Pandekager til brunch er typisk de små, søde og tykke pandekager. Men måske er du frisk på lidt variation.


Nogle gange laver jeg amerikanske pandekager bare som hyggesnack. Du ved, sådan en regnvejrsdag, hvor man ikke helt ved, om man er sulten eller bare har lyst til noget rart. Så laver jeg en lille portion dej, varmer panden op, og så står jeg der og steger én ad gangen, mens jeg nipper til te og hører radio. Det føles næsten meditativt.
Eneste problem er min mand, der synes, de frister lidt for meget …
Hvis du vil lave pandekagerne til gæster, skal der mange til. Og indrømmet, det tager lidt tid at stege dem i store stabler. Så her kommer et trick fra min mor (husholdningslærerinden): Du kan sagtens lave pandekagerne lidt i forvejen og så lune dem i ovnen. Læg dem i et fad, og giv dem 5-7 minutter ved 160 grader. Eller lun dem i mikroovnen. Så slipper du for at stå og stege, mens gæsterne er der – og pandekagerne er stadig lune og lækre.
Til særlige lejligheder – eller bare fordi – kan du også lave en slags pandekagelagkage: Stabl dem i et lille tårn med flødeskum, frugt og lidt sirup mellem lagene. Det ligner noget fra en brunchcafé, men smager bedre, fordi du selv har lavet det ❤️
Og psst … hvis du har børn (eller barnlige sjæle i nærheden), så prøv at lave småbitte amerikanske pandekager. Sådan nogen, de kan tage med fingrene. Det er et hit hver gang!

Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)