Scan for at gå til opskrift
Amerikanske pandekager med kærnemælk
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
- ½ citron (skallen)
- 2,5 dl kærnemælk
- 2 æg
- 1 spsk rapsolie
- 125 g mel
- 2,5 spsk sukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- smør at stege i
Server med fx:
- Blåbærkompot
- Flormelis
- Friske bær og banan
- Flydende honning
Riv citronskal fint. Pisk den sammen med æg, kærnemælk og rapsolie. Sigt natron og bagepulver sammen med melet, og pisk dejen hurtigt sammen i hånden. Der skal piskes godt til, så dejen bliver jævn :-)
Steg de små pandekager i smør – ved mellemvarme. Bemærk: De hæver rigtig meget. Vend dem, når de er næsten stivnet i overfladen.
Server med din ønskede topping.