Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Opskrift på marinerede jordbær med hyldeblomst – genvej til en nem, frisk sommerdessert med lime og sød hyldeblomstsaft. Perfekt til vaniljeis, trifli eller som topping.
Hvis du har fået fingre i de solmodne danske jordbær, skal der ikke så meget til for at trylle en lækker dessert frem. Jordbær med fløde, måske bare?
Med marinerede jordbær får du stadig smagen af de røde, søde og duftende bær. Og så lige lidt til: Godt selskab med hyldeblomst, der er sommerens anden store darling i mit køkken. Og frisk lime som modspil til det søde.
I denne opskrift på marinerede jordbær med hyldeblomst får du en nem kickstart til en hurtig, smuk og vanvittigt velsmagende sommerdessert. Perfekt til lune aftener, uventede gæster – eller bare som ekstra forkælelse efter grillmaden.
Hvordan mon du vil bruge de marinerede jordbær?
Og så er de jo også bare vidunderlige helt for sig selv, med en lille ske og en god stol i solen. Eller som det lille luksuriøse indslag til en brunch?
Skal du lave en dessertbuffet, fx til sankthans eller sommerens fødselsdage, så er marinerede jordbær geniale – de kan stå klar på forhånd, og gæsterne kan selv kombinere med det, de har lyst til. Et hit hos både børn og voksne.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jordbær og hyldeblomst klæder hinanden så godt, at det næsten føles som snyd. De søde, saftige bær får et let floralt løft fra den koncentrerede hyldeblomstsaft, og limefrugten tilføjer den lille syrlige kant, der giver en frisk balance.
Jeg bruger min hjemmelavede hyldeblomstsaft, men du kan sagtens bruge en god koncentrat fra butikken. Det vigtigste er, at du ikke sparer på smagen – det her er en ret, hvor kvaliteten af de få ingredienser virkelig kan mærkes.
Som minimum bør jordbærrene have 15 minutter i marinaden, så de lige når at tage smag og blive lidt mere saftige. Men jeg laver dem ofte et par timer i forvejen og stiller dem i køleskabet – det gør dem næsten konfektagtige i konsistensen. Længere tid end det? Tja – så bliver de hurtigt lidt for bløde til min smag, men de fejler bestemt ikke noget dagen efter i en smoothie eller over en skål yoghurt.
Jeg elsker den klassiske kombi, men du kan sagtens lege med smagene. Her er nogle idéer:
Kan jeg bruge frosne jordbær?
Nej – det kan jeg ikke anbefale. Frosne jordbær bliver hurtigt meget bløde og smattede, og hele charmen ved denne dessert er netop de friske, faste bær.
Kan de laves dagen før?
Det lækre ved de marinerede jordbær er balancen mellem marinade og friske bær. Altså bærrene skal fremstå med tekstur som friske, og derfor kan du ikke lave dem lang tid i forvejen. Et par timer er fint, men ikke dagen før. Så bliver de for slappe i kødet, og marinaden trækker for meget væske ud af bærrene.
Hvordan opbevarer jeg resterne?
Hvis du er så heldig at have rester, så gem dem i en lufttæt beholder i køleskabet. De holder sig fint 1-2 dage, ikke som friske, men de kan fint bruges i yoghurt, smoothies eller oven på grød.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Skal selvfølgelig prøves
👍🌞
Dejligt Jette – tak 😊
Kh Bodil