Marinerede jordbær med hyldeblomst
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Marinerede jordbær med hyldeblomst

Opskrift på marinerede jordbær med hyldeblomst – genvej til en nem, frisk sommerdessert med lime og sød hyldeblomstsaft. Perfekt til vaniljeis, trifli eller som topping.

Marinerede jordbær – genvej til en nem sommerdessert!

Hvis du har fået fingre i de solmodne danske jordbær, skal der ikke så meget til for at trylle en lækker dessert frem. Jordbær med fløde, måske bare?

Med marinerede jordbær får du stadig smagen af de røde, søde og duftende bær. Og så lige lidt til: Godt selskab med hyldeblomst, der er sommerens anden store darling i mit køkken. Og frisk lime som modspil til det søde.

I denne opskrift på marinerede jordbær med hyldeblomst får du en nem kickstart til en hurtig, smuk og vanvittigt velsmagende sommerdessert. Perfekt til lune aftener, uventede gæster – eller bare som ekstra forkælelse efter grillmaden.

Sommerdessert på flere måder

Hvordan mon du vil bruge de marinerede jordbær?

  • Skal det være supernemt, serverer du dem bare sammen med en kugle god vaniljeis.
  • En anden favorit er en jordbærtrifli med knas og mascarponecreme.
  • Det slog mig dog, at de søde jordbær også vil være en perfekt topping på en luftig citronfromage.
  • Eller det friske indslag til pandekager eller belgiske vafler.

Og så er de jo også bare vidunderlige helt for sig selv, med en lille ske og en god stol i solen. Eller som det lille luksuriøse indslag til en brunch?

Skal du lave en dessertbuffet, fx til sankthans eller sommerens fødselsdage, så er marinerede jordbær geniale – de kan stå klar på forhånd, og gæsterne kan selv kombinere med det, de har lyst til. Et hit hos både børn og voksne.

Marinerede jordbær med hyldeblomst

Marinerede jordbær med hyldeblomst

Forb. tid 10 minutter
Trækketid 15 minutter
Samlet 25 minutter
5 fra 1 stemme
Marinerede jordbær er en supernem genvej til en rigtig sommerdessert. Her får du dem med sød hyldeblomst og frisk lime.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 500 g jordbær
  • 1 dl hyldeblomstsaft (koncentreret, gerne hjemmelavet)
  • 2 lime (revet skal + 4 spsk saft)

Sådan gør du: 

  • Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i halve eller kvarte, som du synes. Læg jordbær i en skål, og vend dem i hyldeblomstsaft, limeskal og limesaft.
  • Sæt dem i køleskabet, og lad dem trække mindst 15 minutter, gerne et par timer.
  • Server med fx vaniljeis eller brug dem i en jordbærtrifli!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
5 fra 1 stemme
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Jordbær og hyldeblomst – et sommerpar i særklasse

Jordbær og hyldeblomst klæder hinanden så godt, at det næsten føles som snyd. De søde, saftige bær får et let floralt løft fra den koncentrerede hyldeblomstsaft, og limefrugten tilføjer den lille syrlige kant, der giver en frisk balance.

Jeg bruger min hjemmelavede hyldeblomstsaft, men du kan sagtens bruge en god koncentrat fra butikken. Det vigtigste er, at du ikke sparer på smagen – det her er en ret, hvor kvaliteten af de få ingredienser virkelig kan mærkes.

Hyldeblomstsaft
Nyd smagen af den tidlige sommer på glas – hele året. Hyldeblomstsaft er nemt at lave og løfter alt fra sommerdrik til gløgg og salatdressing.
Gå til opskrift
Hyldeblomstsaft – sommer på glas hele året
Jordbærtrifli med hyldeblomst og mascarpone
Jordbær. Hyldeblomst. Ristet mandelcrunch. Og blød mascarpone. Så er sommeren serveret!
Gå til opskrift
Jordbærtrifli med hyldeblomst og mascarpone

Hvor længe skal jordbærrene trække?

Som minimum bør jordbærrene have 15 minutter i marinaden, så de lige når at tage smag og blive lidt mere saftige. Men jeg laver dem ofte et par timer i forvejen og stiller dem i køleskabet – det gør dem næsten konfektagtige i konsistensen. Længere tid end det? Tja – så bliver de hurtigt lidt for bløde til min smag, men de fejler bestemt ikke noget dagen efter i en smoothie eller over en skål yoghurt.

Variationer – prøv dig frem!

Jeg elsker den klassiske kombi, men du kan sagtens lege med smagene. Her er nogle idéer:

  • Med mynte: Hak lidt frisk mynte og vend i – giver et dejligt frisk pift.
  • Med appelsin i stedet for lime: Gør desserten lidt rundere og sødere.
  • Med lidt sort peber eller balsamico: Lyder måske lidt specielt, men det fungerer! Især hvis jordbærrene er meget søde.
  • Med alkohol: En sjat appelsinlikør eller hvid portvin i marinaden kan løfte retten til voksenversion deluxe.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge frosne jordbær?
Nej – det kan jeg ikke anbefale. Frosne jordbær bliver hurtigt meget bløde og smattede, og hele charmen ved denne dessert er netop de friske, faste bær.

Kan de laves dagen før?
Det lækre ved de marinerede jordbær er balancen mellem marinade og friske bær. Altså bærrene skal fremstå med tekstur som friske, og derfor kan du ikke lave dem lang tid i forvejen. Et par timer er fint, men ikke dagen før. Så bliver de for slappe i kødet, og marinaden trækker for meget væske ud af bærrene.

Hvordan opbevarer jeg resterne?
Hvis du er så heldig at have rester, så gem dem i en lufttæt beholder i køleskabet. De holder sig fint 1-2 dage, ikke som friske, men de kan fint bruges i yoghurt, smoothies eller oven på grød.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

2 Kommentarer

5 from 1 vote

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: