Majssalsa med lime og koriander

Mexicansk majssalsa lyser op som frisk tilbehør til alt fra grill og fisk til vegetariske deller. Og den er selvskreven til en mexicansk mad!

Det er overraskende, at noget så simpelt som en majssalsa kan smage så godt: Majskerner, små økologiske tomater, koriander, rødløg – lime og olie. Lad gerne salsaen marinere lidt, inden du skal spise.

Du kan selv justere mængderne efter, hvad du har i køkkenet. Flere eller færre tomater og majs, mere eller mindre koriander og rødløg. Op til dig. Kombinationen holder.

Hvis du bruger friske majs: Tjek lige det smarte ‘majs-i-mikroovn’-trick under opskriften.

Majssalsa med lime og koriander

Majssalsa med lime og koriander

Forb. tid 15 minutter
Giv de første stjerner!
Majssalsa er en hurtig og nem tilføjelse til alt fra fisk, tacos og vegetarfrikadeller til den helt store mexicanske fiesta. Bare husk at bruge søde, aromatiske majs.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 150 g majskerner (gerne friske majs, ca. 2 kolber)
  • 250 g små tomater (fx cherrytomater)
  • ½ bundt koriander
  • ½ rødløg
  • 3 spsk limesaft
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Skyl tomater og koriander. Skær tomaterne i kvarte, og hak koriander groft.
  • Pil rødløget og skær det i tynde både.
  • Bruger du friske majs – se tip om tilberedning nedenfor.
  • Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber.

Muttis tips

Du kan tilberede majs i mikroovnen – meget simpelt:
Læg en hel majs med blade og hele molevitten ind i mikroovnen, og giv den 3-4 minutter på max effekt. Tag så fat i spidsen af majsen med et rent viskestykke, og skær bunden af. Nu kan du ryste majskolben ud af sit gemmested – bare hold fast om bladene i toppen. Ud kommer den, helt uden blade og tråde. 
Skær kernerne af de let afkølede kolber med en skarp kniv.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Bliver der en rest majssalsa?

I mit køkken er majs meget populært tilbehør til blandt andet fisk og vegetariske deller – især når det kommer i form af en mexicansk inspireret majssalsa.

Det er lidt som guacamole – der bliver aldrig en rest. Men så får du en opfordring til at lave en ekstra stor portion, så du kan tage lidt fra, inden du serverer. Fordi: Majssalsaen gør sig usandsynlig godt i en kålsalat dagen derpå. Jeg havde en god blanding af rød og hvid spidskål med edamamebønner – og tilsatte en deciliter majssalsa. Jamen, himmelsk frokost på et øjeblik!

Kan jeg bruge citron i stedet for lime?

Nej.

Det kan du selvfølgelig godt, men lime er hovedperson i dressingen, og det vil virkelig være ærgerligt at bruge citron i stedet. Lime er meget mere aromatisk, lidt mere bitter og frem for alt mere eksotisk. Og det passer til det mexicanske køkken.

Majssalsa med lime og koriander
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Nu vi snakker Mexi-mad, skal du lige vide, at her i huset er dine Frijoles (vendt på panden med ost i mellem) et hit…sommer og vinter…en del af det helt faste repetoire.. Taaak fra Odense 😉

  2. Hej Pernille
    altså, det er jeg virkelig glad for at høre! Det er jo ikke fordi selve bønnemosen ser så lækker ud – men jeg ELSKER dem også, så nemme, så gode (især med ost), og så mætter de på den der rigtig rare måde.
    Selvtaaaak fra København!
    Kh Bodil

  3. Jeg har alle dage været fif-samler – her er to af dem: Frys majskolber med blade, tø dem op og bag dem i mikroovnen med frakken på. Køb porrer, inden de går i stok (om lidt), gør dem i stand og skær dem i fine skiver/godt 1 cm lange skiver, giv dem en tur i salatslyngen og frys hver slags ned for sig. Frys de grønne blade ned til suppevisk. Min datter bror i USA; hun siger, at hun altid har ‘mine’ porrer i fryseren, grøntsagen der ikke er til at undvære; jeg er enig.

    • Hej Elsebeth, tak for din fif-ige kommentar 🙂 Gode fif kan jeg aldrig få for mange af, og tak fordi du deler! Kh Bodil