Følg med her:
Lynhurtig hindbærtærte
En lynhurtig hindbærtærte - uden tærtebund og rørt sammen på bare 10 minutter. En skøn og enkel dessert eller kage til kaffen.
Den lynhurtige hindbærtærte blev til, da min datter havde lovet at tage en (rød) valgkage med til valgfest. Men havde glemt at købe ind. Lynhurtigt fik vi kigget i skabe og fryser, og på bare 10 minutter blev kagen rørt sammen.
Bag den i muffinforme – ca. 20 minutter – eller i tærteform, ca. 35 minutter.
Du kan også bruge andre typer frugt, fx rabarber eller æbletern.
Den perfekte kage, hvis du har glemt, at det var din tur til at tage kage med, eller du får uventede gæster. Æg, sukker, mel – og frugt på toppen. I ovnen på bare 10 minutter!
Antal: 8 stykker
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 3 æg
- 225 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 1 citron (økologisk, brug kun skallen)
- 300 g hindbær (gerne fra frost)
- smør (til formen)
Til servering:
- Flormelis
- Flødeskum eller creme fraiche
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 165 grader varmluft. Smør et tærtefad godt med smør.
- Pisk æg og sukker, til det skummer.
- Riv citronskal fint, og tilsæt sammen med melet. Bland godt.
- Bred dejen ud i fadet. Fordel hindbærene ovenpå.
- Bag kagen i ca. 35 minutter, til den har fået lidt farve. Tip: Du kan også bage i muffinforme – bagetiden er kortere, ca. 20 minutter.
- Drys evt. med flormelis, og server med flødeskum eller creme fraiche.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Pin
Del
Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!