Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Tomattærte med aubergineTomattærte med aubergine er en uimodståelig kombi af mange livretter i én: Tærte. Tomat. Ost. Aubergine. Svært ikke bare at vælge den hver gang. For selv om der måske findes sundere spiser, så elsker vi tærter. Og her kommer den:

Opskrift på tomattærte med aubergine

Tærtebund – kan bruges til alle madtærter:
100 g hvedemel
100 g grahamsmel
100 g smør
lidt salt (mellem to fingre)
evt. et par spsk vand til at samle dejen med

Fyld:
1 aubergine
3 løg
5 tomater i skiver
2 æg
2 små bægre hytteost (jeg kan ikke finde øko i stort bæger)
1 tsk timian
1/2 tsk rosmarin
olivenolie
salt
friskkværnet peber
100 g revet ost, gerne delvist parmesan

Sådan:

Start med at skære auberginen i 1 cm tykke skiver. Gi’ dem lidt olivenolie på begge sider, og læg dem på bagepapir. Tænd grillen i ovnen, og grill auberginerne på begge sider, til de er lysebrune.

Smuldr så smørret i melet og saml dejen – evt. med lidt vand. Rul dejen ud, smør tærtefadet og læg dejen i fadet. Prik med en gaffel og sæt fadet i kold ovn, som du nu tænder:

Varmluft 180°
Over/undervarme 220°
Der står den så et kvarters tid, mens du laver fyldet færdigt.

Snit løget i tynde skiver, og svits dem på en pande med lidt olivenolie og salt. De skal blive klare – ikke brune. Tilsæt rosmarin, og sæt til side.

Hæld hytteost, æg, revet ost og rosmarin i en skål og rør rundt.

Skær tomaterne i skiver.

Put fyldet i tærtebunden, når den har fået et kvarters tid. Først auberginer, så lidt hytteostmix (ca. 1/4), derefter tomater, løg og til sidst resten af hytteostblandingen.

Ind i ovnen igen, hvor den skal have ca. 35 minutter. Den har godt af at stå og trække lidt, inden du skærer den ud.

Tilbehør:
En god salat.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.