Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Tomattærte med aubergineTomattærte med aubergine er en uimodståelig kombination af mange livretter i én: Tærte. Tomat. Ost. Aubergine. Hvorfor vælger vi ikke bare den hver gang?

Ok, det skal jeg sige dig: Den er lidt en tidsrøver.

Tip: Forbered din tomattærte i god tid

Hvis du er god til at planlægge, kan du  sagtens gøre det nemt for dig selv, for du kan gøre det meste klar i forvejen:

  • Lad aubergineskiverne trække med salt, og grill dem med olie.
  • Bag de halve tomater.
  • Ælt dejen, og forbag bunden.

Så kan du samle tærten på 10 minutter og bage den. Klar på under en time.

Du kan også bage tærten helt færdig på forhånd. Så skal den bare varmes et kvarters tid ved 160 grader, før I skal spise.

Og tro mig: Den er umagen værd!

Tomattærte med aubergine

 

Gem

Opskrift på tomattærte med aubergine

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Tilberedning: 40-45 minutter

Til tærtebunden skal du bruge:

  • 80 g hvedemel
  • 80 g grahamsmel
  • 80 g smør
  • lidt salt (mellem to fingre)
  • evt. et par spsk vand til at samle dejen med

Til fyldet skal du bruge:

  • 2 auberginer
  • 3 rødløg
  • 350 g små tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 æg
  • 2 små bægre hytteost (jeg bruger øko, og de findes ikke i stort bæger)
  • 1 tsk timian + ekstra til tomaterne
  • 1/2 tsk rosmarin
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g revet ost, fx cheddar (eller parmesan)

Sådan gør du:

  1. Auberginerne først: Skær dem i 1 cm tykke skiver, drys dem med salt, og lad dem trække en halv times tid. Pres så vandet af dem, og pensl dem med olivenolie på begge sider. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og grill dem i ovnen, til de er lysebrune. De skal grilles på begge sider. Sæt til side.
  2. Mens auberginerne trækker, kan du lave dejen: Hak smørret ud i de tørre ingredienser, og smuldr det, til det ligner revet ost. Tilsæt lidt vand, og saml dejen. Læg den på køl.
  3. Skær tomaterne i halve, og vend dem i en skål med 2 spsk olivenolie, lidt timian, salt og peber. Bred dem ud på en plade med bagepapir med skærefladen opad. Tænd ovnen på 175 grader, og sæt dem ind. De skal have mindst en halv time, gerne lidt længere.
  4. Skær løgene i tynde både, og smid dem op i skålen med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Vend dem rundt, og bred også dem ud på en plade med bagepapir, og sæt dem ind til tomaterne. De skal have 15-20 minutter.
  5. Smør en tærteform (helst metal) med smør. Rul dejen ud, og beklæd formen. Prik bunden med en gaffel.
  6. Når løgene har taget lidt farve - tag dem ud, og sæt i stedet tærtebunden ind. Den skal have 15-20 minutter.
  7. Riv osten, og rør den sammen med æggene, hytteosten, 1 tsk timian, 1/2 tsk rosmarin, salt og peber.
  8. Tag tærtebunden ud efter 15-20 minutter, og saml tærten: Fordel halvdelen af æggeblandingen på tærtebunden, læg aubergineskiverne ovenpå. Fordel løgene på aubergineskiverne, og dæk dem med resten af æggeblandingen. Læg nu de halve tomater øverst - start i kanten og arbejd indefter.
  9. Bag tærten ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter. Lad den hvile mindst et kvarter, inden du skærer den ud.

Tilbehør til tomattærte?

Server en god salat til tærten. Jeg elsker kålsalater, så jeg vil fx foreslå en grønkålssalat med avocado og granatæble eller en spidskålssalat med hakket persille, agurketern og den gode olie-eddikedressing.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.