Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Spinatpandekager med hummus og svampeJeg er blevet fan af spinatpandekager. Altså de dage, hvor jeg ikke foretrækker spinatvafler :-)

Spinatpandekagerne har den lille fordel, at man ikke skal gøre vaffeljernet rent bagefter. Men ellers same-same, superhurtig dej og nemme at lave. Opskriften har jeg tilpasset, så du kan lave tynde pandekager, du nemt kan vende og folde om det fyld, du har lyst til. Eller det fyld, du har i køleskabet.

Det geniale ved spinatpandekager er jo, at du kan variere fyldet i en uendelighed. Jeg nappede de rester, jeg havde i køleskabet, og de var ikke dårlige:

  • En helt almindelig ualmindelig god hummus
  • Ristede portobellosvampe
  • Semidried tomater, der havde stået og hygget sig i ovnen forleden sammen med min blommekage. Man kan jo lige så godt fylde ovnen, når den alligevel er i gang.
  • Tahindressing
  • – og frisk persille

Spinatpandekagerne er uden mel – og glutenfri

Lige som mine spinatvafler er spinatpandekagerne glutenfri, dvs. uden mel. Det fungerer aldeles fremragende med havregryn og her lidt loppefrøskaller til at skabe den ekstra klistrede dej, der er god at vende.

Spinatpandekager med hummus og svampeAndre forslag til fyld?

Du kan fylde spinatpandekagerne med alverdens godter og rester fra køleskabet. Altid godt med en form for spread i bunden – og ellers, kombiner som du har lyst!

Opskrift på spinatpandekager

Aftensmad

Rækker til: ca. 10

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 1 spsk loppefrøskaller, fx HUSK
  • 1/2 dl kikærtemel
  • 1 dl fine havregryn
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • ca. 4 dl mælk - prøv dig frem
  • 1/4 tsk salt
  • Olivenolie til stegning

Til de semidried tomater skal du bruge:

  • 500 g små tomater, fx cocktail
  • 1/2 dl olivenolie
  • krydderurter, fx 1 tsk tørret timian
  • evt. 1 fed presset hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du de semidried tomater:

  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Skyl og tør tomaterne, og flæk dem med en skarp kniv.
  3. Hæld olie og krydderier op i en pænt stor skål. Vend tomaterne i olien.
  4. Fordel tomaterne på et stykke bagepapir med skærefladen op. Sæt dem i ovnen, og giv dem 1,5-2 timer, alt efter størrelse.
  5. Opbevar de semidried tomater i en bøtte med låg i køleskabet. Eller læg nogen i fryseren. De holder sig en uges tid på køl og meget længere i fryseren.

Sådan laver du pandekagerne:

  1. Lav dejen i en blender, fx med en stavblender. Hæld alle ingredienser op i blenderglasset - dog kun 2 dl mælk til en start - og blend til du har en jævn pandekagedej. Tilsæt mælk, til dejen har en passende konsistens. Vil du have tykke pandekager, skal dejen også være tyk :-) Bemærk, at dejen bliver tykkere og nemmere at bage med, når den har stået 5-10 minutter.
  2. Steg pandekagerne i olivenolie ved middelvarme.
  3. Fyld pandekagerne og server!

Tip! Spinatpandekager kan sagtens fryses

Du kan sagtens lave en stor portion og fryser dem ned, du ikke skal bruge. Så er der hurtig mad en anden dag, når resterne i køleskabet lige skal wrappes i en pandekage :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.