En skøn indisk tomatsuppe med linser er lynhurtig og nem aftensmad. Suppen er fuld af indisk varme, og den gør sig fremragende på en kold dag. Eller hvis du har fået selskab af en af årstidens snuer.
Krydret – og måske stærk tomatsuppe?
Hvis du har været i Indien, ved du, at stærk mad i Indien ikke bare er lidt krydret. Den er absolut brændende! Det kan godt virke lidt voldsomt, så jeg anbefaler, du gør dig gode venner med din karry, inden du hælder den i suppen. Jeg skriver 1 teske, men det kan være alt fra 1/4 tsk til – ja, hvad du nu kan li’. Eller du kan supplere med frisk chili, hvis du synes, suppen er for tam.
Vil du ha’ raita til?
En frisk raita er det perfekte medspil til en god, kraftig indisk suppe (eller dhal, for den sags skyld), så den tager vi lige med i købet. Du kan lave den, mens suppen koger :-)
Raita er, som jeg forstår det, klassisk tilbehør i Indien. En slags yoghurtdip med krydderier og lidt grønsager i (typisk agurk og lidt tomat).
Hvis suppen ikke er stærk (nok), kan du spice din raita op med lidt god, heftig chili.
Jeg synes, en klassisk raita er lidt tynd i det, og det er jeg ikke så vild med. Så jeg bruger græsk yoghurt. Du kan selvfølgelig også bare servere suppen med en klat yoghurt eller creme fraiche.
Andet tilbehør til indisk tomatsuppe?
Server et godt brød til – fx rigtige indiske naan brød. Raita on the side. Måske dukkah, der giver noget knas. Ellers bare nyd! Også hvis der bliver en rest til frokost i morgen …