En skøn indisk tomatsuppe med linser er lynhurtig og nem aftensmad. Suppen er fuld af indisk varme, og den gør sig fremragende på en kold dag. Eller hvis du har fået selskab af en af årstidens snuer.
Krydret – og måske stærk tomatsuppe?
Hvis du har været i Indien, ved du, at stærk mad i Indien ikke bare er lidt krydret. Den er absolut brændende! Det kan godt virke lidt voldsomt, så jeg anbefaler, du gør dig gode venner med din karrypasta, inden du hælder den i suppen. Jeg skriver 1 spiseske, men det kan være alt fra 1/4 tsk til 2 spiseskeer. Eller du kan supplere med frisk chili, hvis du synes, suppen er for tam.
Suppen ser mildest talt kedsommelig ud på billedet. Det må jeg vist hellere få gjort noget ved.
Der bliver lige knap halvanden liter suppe – altså forret til 4 eller hovedret til 2 (og en rest til i morgen).
Vil du ha’ raita til?
En frisk raita er det perfekte medspil til en god, kraftig indisk suppe (eller dhal, for den sags skyld), så den tager vi lige med i købet. Du kan lave den, mens suppen koger :-)
Raita er, som jeg forstår det, klassisk tilbehør i Indien. En slags yoghurtdip med krydderier og lidt grønsager i (typisk agurk og lidt tomat).
Hvis din suppe er blevet stærk, vil jeg anbefale, at du udelader chili i raitaen. Omvendt, hvis suppen ikke er stærk, kan du spice din raita op med lidt god, heftig chili.
Jeg synes ofte, raita er lidt tynd i det, og det er jeg ikke så vild med. Så jeg bruger græsk yoghurt, presser væden af agurken og tager kernerne fra tomaten.
Hvad skal der til indisk tomatsuppe?
Server et godt brød til – fx rigtige indiske naan brød. Raita on the side. Og nyd! Også hvis der bliver en rest til frokost i morgen …