Scan for at gå til opskrift
Skøn indisk tomatsuppe med linser - og raita
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 35 minutter min
Til suppen skal du bruge:
- 1 laurbærblad
- 1 kanelstang
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt karry (tjek hvor stærk den er, og tilpas!)
- 15 g frisk ingefær
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie
- 150 g røde linser (tørrede)
- 1 liter grønsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk tomatpuré (fx fra tube)
- salt
- ½ dåse kokosmælk
- limesaft
Til raitaen skal du bruge:
- ⅓ agurk (øko smager bedst)
- 1 tomat (lille)
- 5 stilke frisk koriander
- 5 stilke frisk mynte
- 2 dl yoghurt naturel
- ¼ tsk stødt spidskommen
- salt
- limesaft
Find de tørrede krydderier frem.
Riv ingefær fint, hak løg og hvidløg groft. Sauter løgene i olien, til de er blanke, ikke brune. Skru lidt ned, og tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderier, mens du rører rundt et par minutter.
Tilsæt linser og bouillon. Kog suppen op, og lad den simre under låg i 20-25 minutter, indtil linserne er møre.
Fjern laurbærbladene og kanelstangen.
Tilsæt tomaterne, og blend suppen. Tilsæt kokosmælk, og smag til med lime og salt.
Sådan laver du raitaen:
Hak agurken i fine tern. Skær tomat over, fjern kernerne, og skær resten i fine tern. Hak blade af mynte og koriander.
Bland alle ingredienser til raitaen i en skål. Smag til med salt og lime.