Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Skøn indisk tomatsuppe med linser og raita

Skøn indisk tomatsuppe med linser - og raita

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

Til suppen skal du bruge:
  • 1 laurbærblad
  • 1 kanelstang
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt karry (tjek hvor stærk den er, og tilpas!)
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 150 g røde linser (tørrede)
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpuré (fx fra tube)
  • salt
  • ½ dåse kokosmælk
  • limesaft
Til raitaen skal du bruge:
  • agurk (øko smager bedst)
  • 1 tomat (lille)
  • 5 stilke frisk koriander
  • 5 stilke frisk mynte
  • 2 dl yoghurt naturel
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • salt
  • limesaft

Dine egne noter

Tilberedning

  • Find de tørrede krydderier frem.
  • Riv ingefær fint, hak løg og hvidløg groft. Sauter løgene i olien, til de er blanke, ikke brune. Skru lidt ned, og tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderier, mens du rører rundt et par minutter.
  • Tilsæt linser og bouillon. Kog suppen op, og lad den simre under låg i 20-25 minutter, indtil linserne er møre.
  • Fjern laurbærbladene og kanelstangen.
  • Tilsæt tomaterne, og blend suppen. Tilsæt kokosmælk, og smag til med lime og salt.
Sådan laver du raitaen:
  • Hak agurken i fine tern. Skær tomat over, fjern kernerne, og skær resten i fine tern. Hak blade af mynte og koriander.
  • Bland alle ingredienser til raitaen i en skål. Smag til med salt og lime.