Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

rød spidskålssalat med quinoaHurra, det er sæson for kål igen, og jeg har straks kastet mig over en rød spidskålssalat med quinoa. Denne gang med min egen kruspersille fra mit nye højbed. Senere på sæsonen vil jeg nok udskifte kruspersillen med bredbladet persille – eller måske frisk koriander.

Salaten er hurtigt blevet en favorit i min madpakke. Jeg elsker at hælde mit salatbjerg ud på en tallerken til frokost, for ja, hvis jeg skal nå at sætte 100 g kål til livs, så gælder det bare om at komme i gang. Den fylder en del.

  • Quinoaen er proteintilskuddet, der gør, at maven er glad og mæt lidt længere.
  • Avocadoen er det sunde fedt, der også mætter.
  • Blåbærrene er et vitamin- og mineraltilskud i den smukkeste form og smag.
  • Og salaten er bundet sammen af min evige favorit, olie-eddike-dressingen.

rød spidskålssalat med quinoaSalat til flere dage – sådan

Vil du også gerne have salat med i madpakken, men orker du ikke at stå der med alle ingredienser på køkkenbordet om morgenen? Så er tricket: Forbered til flere dage om aftenen, fx når du alligevel laver aftensmad.

  • Kog hele poser quinoa, frys ned i bakker, og behold en af dem i køleskabet til de næste dage. Jeg kogte to poser på en gang – stor portion! – fordi jeg gerne ville have en blanding af sort og hvid quinoa.
  • Snit kål til et par dage ad gangen. For at holde den frisk, kan du enten vende den i lidt lime/citronsaft eller massere med lidt olivenolie. Opbevar i et tætsluttende beholder i køleskabet.
  • Skyl persillen, pak den ind i et rent viskestykke, og opbevar den i køleskabet. Læs mere om friske grønne salater og krydderurter her.
  • Lav en stor portion olie-eddikedressing ad gangen. Den holder sig nærmest uendeligt i køleskabet, og den er virkelig et hit, når du vil have en hurtig salat til din aftensmad. Jeg tager den med til madpakken i små flasker fra Sistema.

Portionen her er min frokost ganget med 4. Så det er en god stor portion, hvis den går som tilbehør til aftensmaden. (Hjemme hos os bliver den spist alligevel … og kål er absolut ikke det værste, du kan spise dig mæt i).

Opskrift på rød spidskålssalat med quinoa

Aftensmad, Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 25 minutter

Du skal bruge:

  • 400 g rød spidskål (du kan også bruge rødkål - se tip nedenfor)
  • 2 gode store håndfuld persille (krus- eller bredbladet)
  • 2 avocados
  • 300 g kogt quinoa (gerne blandet i farverne)
  • 150 g blåbær
  • 4 spsk olie-eddikedressing (se link ovenfor)
  • 1 lime

Sådan gør du:

  1. Kog quinoa med lidt salt efter anvisningen på pakken. Lad den køle af - du kan evt. brede den ud på en tallerken, så går det hurtigere.
  2. Snit kålen så fint, du orker. Gerne på maskine eller med mandolinjern.
  3. Skyl og hak persillen. Skær avocado i tern. Skyl blåbærrene.
  4. Bland salaten, og hæld dressingen over. Server med en limebåd.

Tip 1: Snit kålen fint. Med et mandolinjern

Jeg har anskaffet et lille håndholdt mandolinjern, som har fulgt mig i sommer – med i sommerhus – og det har virkelig gjort gavn. Tit orker jeg ikke at snitte kålen så fint, som jeg helst vil ha’ den, og det ordner mandolinjernet. Det er også det, jeg har brugt til billederne her.

Tip 2: Massage!

Du kan sagtens bruge rødkål i stedet for rød spidskål. Det har bare den lille udfordring, at rødkål er lidt grovere i det og knap så sprød og lækker som spidskålen. Hvad gør du så? Når kålen er snittet: Tag en spsk olivenolie i hænderne, og masser den ind i kålen. Det tager et minut. Og du har en blød og lækker rødkål, der stadig har bid.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.