Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
rød spidskålssalat med quinoa

Hurra, det er sæson for spidskål, og jeg har straks kastet mig over en rød spidskålssalat med quinoa. Denne gang med min egen kruspersille fra mit nye højbed. Senere på sæsonen vil jeg nok udskifte kruspersillen med bredbladet persille – eller måske frisk koriander.

Rød spidskålssalat, der mætter øjne og mave

Min salat med rød spidskål er hurtigt blevet en favorit i min madpakke. Jeg elsker at hælde mit salatbjerg ud på en tallerken til frokost, for ja, hvis jeg skal nå at sætte 100 g kål til livs, så gælder det bare om at komme i gang. Sådan en salat fylder en del.

Når jeg elsker salat, er det ikke kun fordi, det smager godt. Sådan en rød spidskålssalat kan også noget med både øjne og mave:

  • Rød spidskål ligger i bunden af madpyramiden som noget af det, du endelig skal spise meget af. Fordi: Du får godt med fibre uden for mange kalorier. Du får vitamin K og C, flere af B-vitaminerne og kalium. Og, tilføjer jeg: Du får det smukkeste syn på tallerknen.
  • Quinoaen er proteintilskuddet, der gør, at maven er glad og mæt lidt længere.
  • Avocadoen er det sunde fedt, der også mætter.
  • Blåbærrene er et vitamin- og mineraltilskud i den smukkeste form og smag.
  • Og salaten er bundet sammen af min evige dressing-favorit, olie-eddike-dressingen.

rød spidskålssalat med quinoaSalat til flere dage – sådan

Vil du også gerne have salat med i madpakken, men orker du ikke at stå der med alle ingredienser på køkkenbordet om morgenen? Så er tricket: Forbered til flere dage om aftenen, fx når du alligevel laver aftensmad.

  • Kog en hel pose quinoa ad gangen, frys ned i bakker, og behold en af dem i køleskabet til de næste dage. Du kan også koge to poser på en gang – stor portion! – og få en blanding af quinoa i flere farver.
  • Snit kål til et par dage ad gangen. For at holde den frisk, kan du enten vende den i lidt lime/citronsaft eller massere med lidt olivenolie. Opbevar i et tætsluttende beholder i køleskabet.
  • Skyl persillen, pak den ind i et rent viskestykke, og opbevar den i køleskabet. Læs mere om friske grønne salater og krydderurter her.
  • Lav en stor portion olie-eddikedressing ad gangen. Den holder sig nærmest uendeligt i køleskabet, og den er virkelig et hit, når du vil have en hurtig salat til din aftensmad. Jeg tager den med til madpakken i små flasker fra Sistema.

Portionen her er min frokost ganget med 4. Så det er en god stor portion, hvis den går som tilbehør til aftensmaden. (Hjemme hos os bliver den spist alligevel … og spidskål er absolut ikke det værste, du kan spise dig mæt i).

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rød spidskålssalat med quinoa - salat til madpakken

Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 25 minutter

Du skal bruge:

  • 400 g rød spidskål (du kan også bruge rødkål – se tip nedenfor)

  • 2 gode store håndfuld persille (krus- eller bredbladet)

  • 2 avocados

  • 300 g kogt quinoa (gerne blandet i farverne)

  • 150 g blåbær

  • 4 spsk olie-eddikedressing

  • 1 lime

Sådan gør du:

  1. Kog quinoa med lidt salt efter anvisningen på pakken. Lad den køle af – du kan evt. brede den ud på en tallerken, så går det hurtigere.

  2. Snit kålen så fint, du orker. Gerne på maskine eller med mandolinjern.

  3. Skyl og hak persillen. Skær avocado i tern. Skyl blåbærrene.

  4. Bland salaten, og hæld dressingen over. Server med en limebåd.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip: Snit kålen fint. Med et mandolinjern

Jeg har anskaffet et lille håndholdt mandolinjern, som har fulgt mig i sommer – med i sommerhus – og det har virkelig gjort gavn. Tit orker jeg ikke at snitte kålen så fint, som jeg helst vil ha’ den, og det ordner mandolinjernet. Det er også det, jeg har brugt til billederne her.

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Rød spidskålssalat med quinoa – salat til madpakken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.