Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Quinoadeller med spaghetti og tomatsovs

Opskriften på quinoadeller med spaghetti og tomatsauce kom til mig i et anfald af ‘back to basics’ og en hyldest til den gode simple tomatsauce. Det er ufattelig nemt at lave en tomatssauce, der virkelig smager af mere, og hvorfor ikke gå all in med spaghetti og noget, der næsten ligner kødboller?

Så kan du jo overveje, hvem du vil invitere til en lille Lady-og-Vagabonden-date :-)

Og hvis du ikke er fan af traditionel hvid pasta, skifter du selvfølgelig bare til enten fuldkornspasta eller en proteinpasta af bønner, soyabønner, kikærter. Eller hvad du kan finde. Tomatsaucen skal nok få det hele til at glide glad ned.

Quinoadeller med spaghetti og tomatsovs

Quinoadeller med smag af Italien

Selvom jeg holder tilbage med kødet, bliver jeg nok aldrig fan af vegansk hakkekød. Måske fordi jeg ikke savner hakkekød, og jeg har ikke små børn, der efterlyser frikadeller. Meeeen – der er nu noget over konceptet med deller med spaghetti og tomatsovs. Så nu overgav jeg mig alligevel. Til quinoadeller med spaghetti og tomatsovs.

Quinoa smager ikke  af så meget i sig selv, så der skal umami og krydderier til. Derfor fik mine deller både parmesan, hvidløg og basilikum.

Jeg eksperimenterer også lidt med alternativer til traditionelt hvidt mel, når farsen skal bindes sammen. Denne gang blev det kikærtemel – glutenfrit, ligetil og med god klistereffekt ;-)

Gider du ikke opvasken?

Så steg dellerne i ovnen i stedet for på panden. Hele portionen bliver klar på én gang – på én plade. Der bliver mindre opvask og rengøring. Og du kan lave tomatsaucen i stedet for at stå og vende frikadeller.

Men du kan også sagtens stege quinoadeller på panden i olivenolie, hvis du foretrækker det.

PS. Andre italienske vegetariske klassikere?

Hvis du er til den intense smag af Italien, har jeg et par andre personlige favoritter, du kan tjekke. Fx minestronen, parmigiana’en, en god pasta med fisk eller – selvfølgelig – alle tiders allerbedste pizza!

Opskrift på quinoadeller med spaghetti og tomatsovs

Aftensmad

Rækker til: 12-14 stk.

Tilberedning: 20 minutter

Til quinoadellerne skal du bruge:

  • 5 dl kogt quinoa (evt. blandede farver)
  • 2 æg (eller 2 spsk blendede hørfrø, der har trukket i 1 dl vand)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk friskkværnet peber
  • 3 spsk fintrevet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • Et lille bundt frisk basilikum eller 1 tsk tørret basilikum
  • 2 forårsløg
  • 5 spsk kikærtemel (eller alm. hvedemel)

Til tomatsovsen skal du bruge:

  • 3 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie (ca.)
  • 1 flaske tomatpassata (knap 7 dl)
  • 1 lille bundt frisk basilikum
  • salt
  • friskkværnet peber
  • evt. lidt cayennepeber

Husk også:

  • Pasta (80-100 g tør pasta pr. person)
  • Fintkrevet parmesanost til servering
  • Frisk basilikum til pynt

Sådan laver du quinoadellerne:

  1. Hvis du ikke har kogt quinoa på lager: Kog en god stor portion efter anvisning på pakken. Du kan bruge evt. rester til salater - eller fryse ned til næste gang.
  2. Riv parmesanen, pres hvidløget, snit forårsløg i tynde skiver, og hak basilkum. Bland så alle ingredienserne til farsen i en god stor skål.
  3. Gør en bageplade klar, og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Form så farsen med en ske til runde quinoadeller - der bliver 12-14 stk.
  4. Bag dem i ca. 20 minutter. Imens kan du lave saucen og koge pasta.

Sådan laver du tomatsaucen:

  1. Hak rødløg groft og pres hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
  2. Hak basilikum groft. Tilsæt tomatpassata og basilikum, varm saucen godt igennem og smag til med salt, peber og evt. en smule cayennepeber.

Servér!

Tip: Dine quinoadeller kan fryses

Vi er ikke en familie på 4, så jeg frøs halvdelen ned til en anden dag. Imidlertid havnede de i en frokostsalat i stedet – nemme at ta’ med enkeltvis til en rest salat. Måske også en ide?

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.