Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Pizza med laks og mozarellaPizza med røget laks er en anderledes pizza, der hurtigt blev et hit hos os. Normalt elsker jeg en spicy tomatsauce, men i dette tilfælde skal den være mere mild – det passer bedre til laksen.

Pizzaen er også et godt eksempel på, at en pizza skal være helt simpel. Italienerne vil sikkert mene, at jeg allerede er gået for vidt med både laks, mozarella, tomat og spinat. Well, man kan jo også forenkle yderligere og bare sige: Tomatsauce. Mozarella. Laks. Slut. Op til dig :-)

Opskrift på pizza med røget laks og mozarella

Her er pizza nok til 4 personer.

Dej – lav den om morgenen:
10 g gær
3 dl vand
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
ca. 375 g mel

Fyld:
En mild tomatsauce af:
1 rødløg
1 fed hvidløg

lidt olivenolie
1 dåse flåede tomater
salt
peber

100-150 g røget laks i tynde skiver
2-3 kugler mozzarella i tynde skiver
4 friske tomater i tynde skiver (kan udelades)
ca. 100 g helbladet spinat (gerne fra frost, tøet og knuget fri for væde)

Husk også bagepapir.

Sådan gør du:

  1. Rør dejen godt sammen fra morgenstunden, og stil den til at hæve køligt hele dagen.
  2. Ca. 1 time før spisetid: Del dejen  i to, og rul eller træk stykkerne ud, så de passer til en bageplade hver. Læg dem på bagepapir, og skær dem evt. igennem på langs.
  3. Tænd ovnen på 250 grader. Hvis du har en bagesten eller et bagestål, så ind med det også.
  4. Tomatsaucen: Snit løg og hvidløg fint, og lad det simre på mellemvarme i lidt olivenolie. Når de er klare, tilsæt dåsetomaterne, og smag til med salt og peber.
  5. Fordel så tomatsaucen på bundene (der er sikkert lidt for meget sauce – gem resten til en portion pasta fx). Fordel de tynde mozzarellaskiver ovenpå, derefter tomatskiver, laks og til sidst spinat.
  6. Bag pizzaerne i ovnen, når den er blevet helt varm (vigtigt). Hvis du kun bager en ad gangen, er det en fordel at bruge over/undervarme og sætte pladen på nederste ribbe i ovnen. Så får du en god sprød bund. Bruger du bagesten eller bagestål, er det ikke så vigtigt, bare ovnen er varm nok. Og så kan du glæde dig til en ekstra sprød og luftig bund!
Pizza med røget laks - før den kom i ovnen
Pizza med røget laks – før den kom i ovnen

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *