Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Peanutsauce er en helt uundværlige dip til til mange asiatiske retter. En forrygende opfindelse, der giver dit måltid et kæmpe smagsboost.
Den lidt spicy peanutsauce er et brag af en smagsoplevelse fra det asiatiske køkken. Jeg fik den første gang for mange år siden på Bali som en sataysauce. Nu om stunder laver jeg ofte peanutbuttersauce som en del af et ristaffel, hvor jeg også serverer en herlig karrysovs med kokosmælk. Jeg kan simpelthen ikke vælge, og derfor laver jeg dem begge.
Karrysovsen til venstre er denne med grønsager og kokosmælk.
Peanutbuttersauce er en forrygende indonesisk opfindelse, der giver mange måltider et kæmpe smagsboost. Som sagt er den fast tilbehør til indonesisk satay, men i forskellige variationer kan den såmænd også løfte en måltidssalat med nudler, gøre lykke som sauce til ris eller som dip til andre asiatiske retter.
Saucen rummer en intens smag med mange af de indonesiske (og generelt asiatiske) ingredienser:
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Modsat mange andre typer sauce er peanutsauce virkelig nem at lave: Bare find ingredienserne frem, gør dem klar, og varm dem op i en gryde. Det tager lige nogle minutter at smelte peanutbutteret, men bare rør undervejs, så kommer det. Smag til med lime.
Det var dét!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Den er god, din karrysovs 😊
Tak! Ja, der er blevet udviklet på den – og jeg bliver altid glad for at finde en rest i fryseren 🙂 Kh Bodil