Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Mexicansk tomatsalsa med chili og korianderMexicansk tomatsalsa er den helt uundværlige spicy og friske salsa til din mexicanske mad. Og den er supernem at lave.

Jeg laver salsaen med den friske chili, du finder alle steder – typisk en rød fireflame. Når mexicanerne laver tomatsalsaen, hedder den pico de gallo, og de bruger jalapeño chili, en lidt mildere fætter. Hvis du falder over den, så snup den endelig. Den fås også både i rød og grøn.

Det smarte trick til din salsa!

Det vigtige er, at du ikke få al saften fra tomaterne med over i din salsa. Så bliver den simpelthen for tynd og sjasket og smager af for lidt. Åh – men skal du så til at udhule tomaterne først? Nix. Det absolut nemmeste er at hakke tomaterne fint, vende dem med lidt salt og lade dem dryppe af i en køkkensi, mens du hakker resten af ingredienserne. Saltet trækker væden ud af tomaterne, så du slipper for besværet!

Brug din mexicanske tomatsalsa som den røde prik over i’et – til fx tacos, frijoles, mexicanske vafler eller bare som en frisk dip til tortilla chips – i selskab med verdens bedste guacamole :-)

Opskrift på mexicansk tomatsalsa med chili og koriander

Aftensmad, Snacks og dips

Rækker til: Tilbehør til 4

Forberedelse: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 200 g tomater (vælg nogen, der smager af noget)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lille rødløg (ca. 30 g)
  • 1/2 rød eller grøn chili (efter smag)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lime
  • 2 spsk olivenolie
  • 10 store stilke koriander (2-3 spsk fint hakket)

Sådan gør du:

  1. Hak tomaterne fint, drys med 1/2 tsk salt og placer dem i en sigte, så de kan dryppe af. Vend lidt rundt i dem et par gange, mens de drypper af.
  2. Hak de øvrige ingredienser fint imens.
  3. Vend salsaen sammen, smag til og server!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.