Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Mexicansk bønnesalat er en nem måltidssalat, der smager vidunderligt at eksotisk sommer. Og den er godt fyldt med bønner, der mætter.

Magisk dressing til bønnesalaten

Jeg siger det ofte, og her ingen undtagelse: Dressingen er dronningen i en salat. Her har jeg lavet en dressing, der passer perfekt til det eksotiske og mexicanske: Med lime og passionsfrugt. Hvis du ikke har brugt passionsfrugt i dressing før, så glæd dig.

Derudover er dressingen godt krydret med paprika, løgpulver, oregano og chili – hvis du synes.

Hvis du ikke har adgang til passionsfrugt, kan du i stedet blende dressingen med lidt af mangofrugten. Cremet, lækkert og også eksotisk!

Mexicansk bønnesalat – til frokost eller aften

Nogle gange skal det bare være nemt at lave aftensmad, og her er en bønnesalat en både sund, hurtig og super velsmagende ret. Bare sørg for, at dine ingredienser smager af noget – en mango skal være blød og cremet, avocado ligeså – og husk at bruge lime i dressingen, ikke citronsaft.

Selvom vi kun er to i husstanden, laver jeg den fulde portion, for jeg elsker at have en rest til dagen efter. For eksempel i madpakken. Bare vent med at vende dressing i salaten, til lige før den skal spises.

Et par tips

Husk, at passionsfrugter skal være rynkede i overfladen for at være modne. Hvis de er glatte, er de mere sure end aromatiske, og det gør ikke noget godt for din mad.

Vil du have en lidt mere salat-agtig bønnesalat, kan du roligt toppe op med fintsnittet spidskål eller grønkål.

Andre gode ideer til mexicansk mad?

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Mexicansk bønnesalat

Aftensmad, Salater

Rækker til: 4

Til salaten skal du bruge:

  • 240 g tilberedte kidneybønner (1 dåse, drænet)

  • 240 g tilberedte sorte bønner (1 dåse, drænet)

  • 1 majskolbe (eller en lille dåse majs)

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 moden mango (kan erstattes af 250 g cherrytomater)

  • 1 rødløg (medium)

  • 1 dl groft hakket frisk koriander

Til dressingen skal du bruge:

  • 4 spsk limesaft

  • 6 spsk rapsolie (1 dl)

  • 2 passionsfrugter (frugtkødet)

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk løgpulver

  • 1/2 tsk sød paprika

  • 1/2 tsk tørret oregano

  • chiliflager efter smag

Tilbehør:

  • Nachos chips

Sådan gør du:

  1. Dræn og skyl bønnerne.

  2. Tilbered majskolben, fx: Giv den 3 minutter i mikroovn v. fuld effekt. Skær så bunden af, og ryst kolben ud af bladene. Skær majskernerne af med en skarp kniv. (Alternativt: Dræn majs fra dåse).

  3. Hak peberfrugt i tern. Skræl mangofrugten og skær den i lidt større tern. Udsten avokadoerne, og skær kødet i tern som mangoen. Pil løget, og snit det i små tern.

  4. Pil bladene af korianderstilkene, og hak bladene groft.

  5. Bland alle ingredienser.

Sådan laver du dressingen:

  1. Pres limesaft, skrab kødet ud af passionsfrugterne, og ryst dressingen godt sammen.

Sådan serverer du:

  1. Fordel dressingen over salaten, og server med nachos chips.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

 

Mexicansk bønnesalat - hurtig aftensmad

Ingredienser til mexicansk bønnesalat

Du kan sagtens købe ind til bønnesalaten nogle dage i forvejen. Faktisk kan det være en god idé, for nogle af ingredienserne har godt af at ligge og modne, hvis de ikke er lige tilpas i supermarkedet. Kender du fx det, at du køber formodnede avocados – men de er ikke modne?

Nå, lad os se på sagerne:

  • Mango: Køb dem, der er eller kan blive rigtig bløde og cremede. De smager langt bedst. Du kan læse mere om gode mangoer her.
  • Avocados: Et spil i lotteriet, nogle gange. Men Hass-avocadoer skal have skiftet farve fra grøn til næsten sort. Og give efter for et let tryk. Så er de modne.
  • Passionsfrugter: De skal være rynkede i overfladen – ikke glatte (som man fristes til at tro er friskere. Men de er bare ikke modne endnu).
  • Bønner fra dåse fungerer fint – men du kan selvfølgelig også være i god tid og udbløde og koge selv.
  • Rødløg er lidt mildere end almindelige zittauerløg. Og pænere i farven. Du kan også bruge forårsløg – ta’ 2-3 stykker.
  • Majs. Jeg foretrækker friske majs i sæsonen, men du kan også finde majskerner, der smager udmærket på dåse eller fra frost. Hvis du bruger fra frost, skal de bare tøs op, ikke koges.
  • Peberfrugt. Her bruger jeg almindelig rød peber, ikke snackpeber. Men du bestemmer.
  • Koriander – skal det i? Ja! Med mindre du er en af dem, der synes, det smager af sæbe – så kan du skifte til frisk oregano, fx. Eller bredbladet persille. Ikke samme smag, men det smager også godt, og det giver et frisk, grønt pift i salaten.
  • Mere salat-agtig? Du kan sagtens fylde op med fintsnittet spidskål, grønkål, hakket romaine eller babysalater.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.