Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
mexicansk bønnesalat - hurtig aftensmad

Mexicansk bønnesalat

Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 240 g tilberedte kidneybønner
  • 240 g tilberedte sorte bønner
  • 1 majskolbe (eller 1 lille dåse majs)
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 moden mango (kan erstattes af 250 g cherrytomater)
  • 2 modne avocados
  • 1 rødløg (medium)
  • 1 dl groft hakket frisk koriander
Til dressingen skal du bruge:
  • 4 spsk limesaft
  • 1 dl rapsolie
  • 2 passionsfrugter (frugtkødet)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk sød paprika
  • ½ tsk tørret oregano
  • chiliflager efter smag
Tilbehør:
  • tortilla chips

Dine egne noter

Tilberedning

  • Dræn og skyl bønnerne.
  • Tilbered majs, fx: Giv majskolben 4 minutter i mikroovn v. fuld effekt. Skær så bunden af, og ryst kolben ud af bladene. Skær majskernerne af med en skarp kniv. (Alternativt: Dræn majs fra dåse).
  • Hak peberfrugt i tern. Skræl mangofrugten og skær den i lidt større tern. Udsten avocado, og skær kødet i tern som mangoen. Pil løg, og snit det i små tern.
  • Pil bladene af korianderstilkene, og hak bladene groft.
  • Bland alle ingredienser.
Sådan laver du dressingen:
  • Pres limesaft, skrab kødet ud af passionsfrugterne, og ryst dressingen godt sammen.
Sådan serverer du:
  • Fordel dressingen over salaten, og server med tortilla chips.