Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Mexicansk majssalsa lyser op som frisk tilbehør til alt fra grill og fisk til vegetariske deller. Og den er selvskreven til en mexicansk mad!
Det er overraskende, at noget så simpelt som en majssalsa kan smage så godt: Majskerner, små økologiske tomater, koriander, rødløg – lime og olie. Lad gerne salsaen marinere lidt, inden du skal spise.
Du kan selv justere mængderne efter, hvad du har i køkkenet. Flere eller færre tomater og majs, mere eller mindre koriander og rødløg. Op til dig. Kombinationen holder.
Hvis du bruger friske majs: Tjek lige det smarte ‘majs-i-mikroovn’-trick under opskriften.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
I mit køkken er majs meget populært tilbehør til blandt andet fisk og vegetariske deller – især når det kommer i form af en mexicansk inspireret majssalsa.
Det er lidt som guacamole – der bliver aldrig en rest. Men så får du en opfordring til at lave en ekstra stor portion, så du kan tage lidt fra, inden du serverer. Fordi: Majssalsaen gør sig usandsynlig godt i en kålsalat dagen derpå. Jeg havde en god blanding af rød og hvid spidskål med edamamebønner – og tilsatte en deciliter majssalsa. Jamen, himmelsk frokost på et øjeblik!
Nej.
Det kan du selvfølgelig godt, men lime er hovedperson i dressingen, og det vil virkelig være ærgerligt at bruge citron i stedet. Lime er meget mere aromatisk, lidt mere bitter og frem for alt mere eksotisk. Og det passer til det mexicanske køkken.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Nu vi snakker Mexi-mad, skal du lige vide, at her i huset er dine Frijoles (vendt på panden med ost i mellem) et hit…sommer og vinter…en del af det helt faste repetoire.. Taaak fra Odense 😉
Hej Pernille
altså, det er jeg virkelig glad for at høre! Det er jo ikke fordi selve bønnemosen ser så lækker ud – men jeg ELSKER dem også, så nemme, så gode (især med ost), og så mætter de på den der rigtig rare måde.
Selvtaaaak fra København!
Kh Bodil
Jeg har alle dage været fif-samler – her er to af dem: Frys majskolber med blade, tø dem op og bag dem i mikroovnen med frakken på. Køb porrer, inden de går i stok (om lidt), gør dem i stand og skær dem i fine skiver/godt 1 cm lange skiver, giv dem en tur i salatslyngen og frys hver slags ned for sig. Frys de grønne blade ned til suppevisk. Min datter bror i USA; hun siger, at hun altid har ‘mine’ porrer i fryseren, grøntsagen der ikke er til at undvære; jeg er enig.
Hej Elsebeth, tak for din fif-ige kommentar 🙂 Gode fif kan jeg aldrig få for mange af, og tak fordi du deler! Kh Bodil