Tærte med hytteost, søde kartofler og aubergine
En madtærte med søde kartofler og aubergine er en virkelig lækker tærte med hytteost. Fuld af smag med masser af umami. Sådan en, hvor man altid har lyst til et liiillle stykke til.
Derfor søde kartofler og aubergine
Det allerbedste ved en grønsagstærte, ja, hvad er det?
Hvis du spørger mig, er der mange lækre elementer.
- En sprød tærtebund (og den får du især, hvis du bager i en metalform)
- Umami! Masser af dyb smag og den ostede følelse i munden. Uhmami, kan man sige.
- Fyld, masser af fyld. Jeg foretrækker så langt en tærte, hvor fyldet dominerer – ikke æggemassen.
Og her gik jeg med to elementer, jeg sjældent bruger sammen, men som virkelig klæder hinanden: Den bløde aubergine og den lidt søde sødkartoffel. Begge bliver bagt i ovnen først, så smagen er koncentreret, og de er godt møre.
Hvorfor hytteost i en tærte?
Der er flere gode grunde til at bruge hytteost i en madtærte. En af dem er den simple, at den giver en lækker smag og sammenhæng i tærten uden at være for ‘mælket’. Den er jo også en ost, omend en meget mild en af slagsen.
En anden er protein. Hvor fx creme fraiche indeholder 2,8 g protein pr. 100 g, indeholder hytteost hele 11 g protein pr. 100 g. Protein mætter, og det er en uundværlig del af din kost.
Tilbehør til en madtærte med hytteost
Uanset hvor mange grønsager der er i en tærte, synes jeg altid, der skal en salat til. Her får du et par forslag: