Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Tærte med hytteost, søde kartofler og aubergine

En madtærte med søde kartofler og aubergine er en virkelig lækker tærte med hytteost. Fuld af smag med masser af umami. Sådan en, hvor man altid har lyst til et liiillle stykke til.

Derfor søde kartofler og aubergine

Det allerbedste ved en grønsagstærte, ja, hvad er det?

Hvis du spørger mig, er der mange lækre elementer.

  • En sprød tærtebund (og den får du især, hvis du bager i en metalform)
  • Umami! Masser af dyb smag og den ostede følelse i munden. Uhmami, kan man sige.
  • Fyld, masser af fyld. Jeg foretrækker så langt en tærte, hvor fyldet dominerer – ikke æggemassen.

Og her gik jeg med to elementer, jeg sjældent bruger sammen, men som virkelig klæder hinanden: Den bløde aubergine og den lidt søde sødkartoffel. Begge bliver bagt i ovnen først, så smagen er koncentreret, og de er godt møre.

Hvorfor hytteost i en tærte?

Der er flere gode grunde til at bruge hytteost i en madtærte. En af dem er den simple, at den giver en lækker smag og sammenhæng i tærten uden at være for ‘mælket’. Den er jo også en ost, omend en meget mild en af slagsen.

En anden er protein. Hvor fx creme fraiche indeholder 2,8 g protein pr. 100 g, indeholder hytteost hele 11 g protein pr. 100 g. Protein mætter, og det er en uundværlig del af din kost.

Tilbehør til en madtærte med hytteost

Uanset hvor mange grønsager der er i en tærte, synes jeg altid, der skal en salat til. Her får du et par forslag:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tærte med hytteost, søde kartofler og aubergine

Aftensmad

Rækker til: 6

Tilberedning: 40-45 minutter

Til tærtedejen skal du bruge:

  • 75 g smør/plantesmør

  • 150 g hvedemel, heraf evt. op til 75 g grahamsmel

  • 3/4 dl hytteost

  • et nip salt

Til tærtefyldet skal du bruge:

  • 1 aubergine

  • 500 g søde kartofler (købt vægt)

  • 1 stort rødløg

  • 3 spsk olivenolie

     

  • salt og friskkværnet peber

     

  • 75 g oliven uden sten, groft hakket (ca. 30 stk.). Brug dine yndlingsoliven!

  • 1 fed hvidløg, presset

  • 1 tsk tørret rosmarin

  • 100 g friskrevet parmesan

  • 3 æg

  • 3 dl hytteost

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Tærtebunden: Smuldr smør i melet og salt, og ælt dejen sammen med hytteosten. Læg den på køl.

    75 g smør/plantesmør, 150 g mel, 3/4 dl hytteost, et nip salt

  3. Tærtefyldet: Skær aubergine i tern, ca. 2*2 cm. Skur eller skræl de søde kartofler, og skær også dem i tern, ca. samme størrelse. Pil løg, og skær det i smalle både. Vend alle grønsagerne sammen med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på et stykke bagepapir, og sæt dem i ovnen. De skal have ca. 25-30 minutter.

    1 aubergine, 500 g søde kartofler, 1 stort rødløg, 3 spsk olivenolie, salt, peber

  4. Tilbage til tærtebunden: Rul dejen ud og læg den i bunden af et smurt tærtefad (metalfad er bedst). Prik bunden med en gaffel. Skru ovnen ned på 175 grader, og sæt tærtebunden i ovnen. Den skal have ca. 15 minutter.

  5. Forbered fyldet, mens grønsagerne og tærtebunden bliver bagt: Bland oliven, hvidløg, rosmarin, parmesan, æg, hytteost, salt og peber.

    75 g oliven uden sten, 1 fed hvidløg, 1 tsk tørret rosmarin, 100 g friskreven parmesan, 3 æg 3 dl hytteost, friskkværnet peber

  6. Når fyldet er klar: Tag grønsagerne og bunden ud af ovnen. Bland grønsagerne i ægge-hytteostblandingen, og hæld det hele i tærtebunden. Sæt den i ovnen igen, og bag videre i ca. 45 minutter. Den skal være lysebrun.

    Tip! Tærten er bedst, hvis du lader den hvile 15 minutter efter bagning. Så snup en gulerod eller en anden grønsagssnack med lidt hummus, hvis du er råsulten.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Madtærte med hytteost, søde kartofler og aubergine

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.