75goliven (uden sten, ca. 30 stk. groft hakket. Brug dine yndlingsoliven!)
1fedhvidløg(presset)
1tsktørret rosmarin
100gparmesan
3æg
3dlhytteost
Kokkens noter
Tærten er bedst, hvis du lader den hvile 15 minutter efter bagning. Så snup en gulerod eller en anden grønsagssnack med lidt hummus, hvis du er råsulten, når tærten kommer ud af ovnen.
Tærtebunden: Smuldr smør i melet og salt, og ælt dejen sammen med hytteosten. Læg den på køl.
Tærtefyldet: Skær aubergine i tern, ca. 2*2 cm. Skur eller skræl de søde kartofler, og skær også dem i tern, ca. samme størrelse. Pil løg, og skær det i smalle både. Vend alle grønsagerne sammen med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på et stykke bagepapir, og sæt dem i ovnen. De skal have ca. 25 minutter.
Tilbage til tærtebunden: Rul dejen ud og læg den i bunden af en smurt tærteform (metalform er bedst). Prik bunden med en gaffel. Skru ovnen ned på 175 grader, og sæt tærtebunden i ovnen. Den skal have ca. 15 minutter.
Forbered fyldet, mens grønsagerne og tærtebunden bliver bagt: Bland oliven, hvidløg, rosmarin, revet parmesan, æg, hytteost, salt og peber.
Når fyldet er klar: Tag grønsagerne og bunden ud af ovnen. Bland grønsagerne i ægge-hytteostblandingen, og hæld det hele i tærtebunden. Sæt den i ovnen igen, og bag videre i ca. 45 minutter. Den skal være lysebrun.