
Den lune porresalat er et godt bevis på, at man sagtens kan variere sine salater hele året. Fx med porrer og druer, samlet i en lun salat, der smager fantastisk, mætter godt og er supersund.
Tricket er at blande det salte fra porrer og linser med det søde fra druerne. Druerne deler ud af deres sødme, når de kommer på panden – og du kan sagtens bruge nogle druer, der ikke er helt sprøde og friske. Det samme gælder porrerne. Hvis de ikke er helt friske, kan du bare fjerne de yderste blade og choppe resten i retten. Til kamp mod madspild :-)
Når du vælger små linser (i stedet for bønner og kikærter), tager de hurtigt smag af det, du blander dem med. Belugalinserne har den ekstra fordel, at de bevarer deres faste konsistens – ikke et tilfælde, at Urtekram skriver : Disse linser har stjålet lidt glamour fra den eftertragtede belugakaviar. Fine er de. Og linser er som bekendt et godt proteintilskud, både til din aftensmad og i madpakken dagen efter.
Tip! Porresalat er godt tilbehør til fisk
Jeg serverede stegt laks til. Men en lun salat kan også stå alene eller bruges som tilbehør til andre ting. Og for øvrigt, den smager også godt lunet til frokost dagen efter.