Scan for at gå til opskrift
Lun salat med linser, porrer og druer
Forb. tid 25 minutter min
- 1,5 dl belugalinser (tørrede)
- 3 porrer
- olivenolie
- 300 g druer (blå er pænest. Pyt, hvis de er lidt bløde)
- salt og friskkværnet peber
- 40 g hasselnødder
Kog linserne i 3 dl vand med lidt salt – ca. 20 minutter. Pas på, de ikke koger tørre. Dræn evt. overskydende vand fra, når de er møre.
Rist nødderne på en tør pande ved mellemvarme, hvis du ikke har ristede nødder på lager. Hak dem groft.
Skyl porrerne rene. Skær dem i meget skrå stykker, ca. 2 cm tykke. Steg dem i olie på middelvarme (5-6 ud af 9) i 3 minutter på hver side, til de har taget godt med farve på begge sider. Krydr med salt og peber, og anret dem på et fad.
Skyl druerne og halver dem. Vip dem rundt på panden med lidt salt og peber, til de er bløde. Vend linserne i.
Fordel linser og druer over porrerne, drys med de hakkede nødder, og vupti: Så er der mad!