Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Porresalat med linser og druer

Lun salat med linser, porrer og druer

Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl belugalinser (tørrede)
  • 3 porrer
  • olivenolie
  • 300 g druer (blå er pænest. Pyt, hvis de er lidt bløde)
  • salt og friskkværnet peber
  • 40 g hasselnødder

Dine egne noter

Tilberedning

  • Kog linserne i 3 dl vand med lidt salt – ca. 20 minutter. Pas på, de ikke koger tørre. Dræn evt. overskydende vand fra, når de er møre.
  • Rist nødderne på en tør pande ved mellemvarme, hvis du ikke har ristede nødder på lager. Hak dem groft.
  • Skyl porrerne rene. Skær dem i meget skrå stykker, ca. 2 cm tykke. Steg dem i olie på middelvarme (5-6 ud af 9) i 3 minutter på hver side, til de har taget godt med farve på begge sider. Krydr med salt og peber, og anret dem på et fad.
  • Skyl druerne og halver dem. Vip dem rundt på panden med lidt salt og peber, til de er bløde. Vend linserne i.
  • Fordel linser og druer over porrerne, drys med de hakkede nødder, og vupti: Så er der mad!