Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Lammeculotte er et fint lille stykke lam, som er nemt at få fat i. Og nemt at få succes med. Vi har lige nappet en fin og frisk irsk lammeculotte, og den blev lige, som vi helst vil ha’ den. Saftig og lækker.

Spørger du mig, er der flere fordele ved lammeculotten frem for andre udskæringer:

  • Tilberedningen går hurtigt. Ikke flere timer som med en lammekølle.
  • Den er nem at stege tilpas – ikke for rød, ikke for tør
  • Den passer som en fin lille steg til en eller to personer. Og hvis I er mange, kan du bare stege flere.

Brug stegetermometer til din lammeculotte!

Den nemmeste måde at få lammeculotten lige tilpas er at bruge et stegetermometer. Så du kan holde øje med kernetemperaturen.

Og hvor varmt skal culotten så være? Her får du de vejledende temperaturer for færdigt kød:

Rosa: 62-65 grader
Graduering af rosa: 65-68 grader
Gennemstegt: 70-72 grader

MEN!

Du tager jo din culotte ud og lader den hvile ca. 10 minutter. Derfor skal du tage den ud af ovnen ved en lavere temperatur:

Rosa: 58-61 grader
Graduering af rosa: 61-64 grader
Gennemstegt: 65-68 grader

Godt tilbehør til din lammeculotte :-)

Her får du en opskrift med masser af grønsager, der står og hygger sig med lammet i ovnen. Det hele bliver mørt og godt, og det smager fantastisk.

Dip til. Og hvis du er mere sulten – brød eller kartoffelbåde? De kan være i ovnen samtidig.

Gem

Gem

Opskrift på lammeculotte med hvidløg, rosmarin og grønsager i ovnen

Aftensmad

Rækker til: 2

Forberedelse: 40 minutter

Tilberedning: 35 minutter

Til lammeculotten skal du bruge:

  • 2 små lammeculotter eller én stor (min var 450 g)
  • 1 fed hvidløg
  • frisk rosmarin (eller tørret)
  • olivenolie

Til grønsagerne skal du bruge:

  • 200 g små tomater, fx cocktail eller datterino
  • 1 aubergine
  • 1 lille squash
  • 10-15 gode sorte oliven
  • 1 stort rødløg
  • frisk eller tørret rosmarin og timian
  • olivenolie
  • salt og peber

Til dippen skal du bruge:

  • 1 dl græsk yoghurt
  • 4 stilke frisk mynte
  • 1 lille fed hvidløg
  • en smule salt

Husk også:

  • Bagepapir
  • Stegetermometer (hvis du ikke har et - så invester i et. Det bliver du glad for).

Sådan gør du:

  1. Start med auberginen: Skær den i 1-1,5 cm tykke skiver og drys med salt. Lad den ligge lidt, til der løber vand ud af den - så trækker du bitterstofferne ud, og den bliver nemmere mør.
  2. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  3. Gnid lammeculotterne med salt, peber, knust hvidløg, rosmarin og lidt olie til at holde sammen på det. Læg dem i en bradepande på bagepapir, der går op af kanterne.
  4. Snit grønsagerne i grove stave eller tern, auberginen til sidst. Vend grønsagerne i olie, salt, peber og krydderurter, og tilsæt oliven.
  5. Læg nu grønsagerne rundt om lammeculotterne , og sæt det hele i ovnen i ca. 25-30 minutter. Små culotter lidt kortere, store lidt længere. Hvis du har et stegetermometer, så steg til til 58 grader, hvis du vil have dem rosa og ca. 65, hvis de skal være gennemstegte. Og noget derimellem, hvis den bare skal have et lidt rosa skær.
  6. Mens det er i ovnen, laver du myntedip: Hak mynten fint, pres hvidløget, og bland det i yoghurten sammen med lidt salt. Du kan også give det hele en tur med stavblenderen.
  7. Tag lammeculotten ud, (lad grønsagerne blive) og lad lammet hvile indpakket i folie ca. 10 minutter. Husk, temperaturen stiger ca. 5 grader i hviletiden, og så passer det med 63 grader: rosa og 70 grader: gennemstegt.
  8. Tag så grønsagerne ud, og server dem sammen med culotterne, skåret i skiver. Og dippen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.