Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Laks i ovnen er en klassiker, men laks i ovnen med safransauce er lidt ud over det sædvanlige. For safran er bare guldet i køkkenet. Lidt som tryllestøv. Ikke så sært, det også er så dyrt, for der er utallige retter og sågar bagværk, der får en himmelsk dimension, når du tilsætter safran.

Men safran er altså meget velanbragt her sammen med et stykke laks.

Og nej, det kan du ikke bare skifte ud med gurkemeje (eller noget andet). Så bliver det i hvert fald en anden ret. (I så fald kan det være, du lige skulle kigge forbi denne her laks i rød karry!)

Retten har den yderligere fordel, at du nemt kan gange op og få mad til et stort selskab, uden at fortabe dig i køkkenopgaver, når gæsterne kommer. Du kan forberede det hele og bare sætte det i ovnen, 20-25 minutter før, hovedretten skal serveres.

Med andre ord – en rigtig god, nem ret til gæster. Inklusiv lidt tryllestøv.

Laks med andre grønsager – s’gerne!

Du kan variere grønsagsblandingen med andre grønsager efter humør, havens, køleskabets og supermarkedets beholdning. Det vigtige er, at grønsagerne ikke tager magten fra din safran. Prøv fx:

  • Porrer i stedet for løg
  • Twist med lidt fennikel, ikke for meget
  • Broccoli i stedet for blomkål
  • Spinat
  • Lidt cherrytomater
  • Squash vil aldrig gøre en kat fortræd

Og sådan kunne jeg blive ved …

I alt vil jeg anbefale 150-200 g grønsager pr. person – det bør være rigeligt. Hvis I også skal have forret og dessert, skal du måske ned omkring 100 g.GemGem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Laks i ovnen med safransauce

Aftensmad

Rækker til: 2 pers.

Forberedelse: 20 min.

Tilberedning: 20 min.

Du skal bruge

  • 2 portioner laks (ca. 150 g/stk.)
  • 150 g gulerødder, ca. 2 stk.
  • 150 g blomkål
  • 1 rødløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1/2 g safran
  • 1 dl kokosmælk (de fede)
  • salt og peber
  • lidt kokosolie

Til servering

  • Frisk dild
  • Frisk lime eller citron

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.

  2. Skræl gulerødder og løg, og skær alle grønsager i tynde skiver eller stænger. Put dem i en gryde sammen med hvidvin og safran. Lad det koge op og derefter simre i 5 minutter, mens du vender rundt et par gange.

  3. Smør et passende fad med kokosolie, og læg laksen i bunden. Giv fisken salt og peber.

  4. Tilsæt kokosmælken til grønsagsblandingen, og smag den lidt til med salt og peber. Hæld det over fisken, dæk med et låg eller folie, og sæt det i ovnen. Hvor lang tid – det afhænger af, hvor tyk fisken er. Tjek efter 20 minutter. Pas på, den ikke får for meget – så bliver den tør.

  5. Server med fx kartofler (som du bedst kan li’ dem – nye eller nogen, du laver i ovnen samtidig),  ris, pasta eller et godt stykke brød.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Laks i ovnen med safransauce og kokosmælk

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.