Laks i ovnen er en klassiker, men laks i ovnen med safransauce er lidt ud over det sædvanlige. For safran er bare guldet i køkkenet. Lidt som tryllestøv. Ikke så sært, det også er så dyrt, for der er utallige retter og sågar bagværk, der får en himmelsk dimension, når du tilsætter safran.
Men safran er altså meget velanbragt her sammen med et stykke laks.
Og nej, det kan du ikke bare skifte ud med gurkemeje (eller noget andet). Så bliver det i hvert fald en anden ret. (I så fald kan det være, du lige skulle kigge forbi denne her laks i rød karry!)
Laks i ovn – god til gæster
Retten har den yderligere fordel, at du nemt kan gange op og få mad til et stort selskab uden at fortabe dig i køkkenopgaver, når gæsterne kommer. Du kan forberede det hele og bare sætte det i ovnen, 20-25 minutter før, hovedretten skal serveres.
Med andre ord – en rigtig god, nem ret til gæster. Inklusiv lidt tryllestøv.
Laks med andre grønsager – s’gerne!
Du kan variere grønsagsblandingen med andre grønsager efter humør, havens, køleskabets og supermarkedets beholdning. Det vigtige er, at grønsagerne ikke tager magten fra din safran. Prøv fx:
- Porrer i stedet for løg
- Twist med lidt fennikel, ikke for meget
- Broccoli i stedet for blomkål
- Spinat
- Lidt cherrytomater
- Squash vil aldrig gøre en kat fortræd
I alt vil jeg anbefale 150-200 g grønsager pr. person – det bør være rigeligt. Hvis I også skal have forret og dessert, skal du måske ned omkring 100 g.
Andet tilbehør til laks i ovn?
Det er godt at have noget tilbehør, der kan suge safransaucen. Som du kan se, har jeg serveret med hasselbackkartofler. Du kan også bruge kogte kartofler, ris eller måske et godt madbrød.
Hasselbackkartoflerne kan du bage i ovnen ved samme temperatur som laks – 175 grader varmluft. De skal have ca. 45 minutter – så de skal ind ca. 20 minutter før laksen.
Meget lækker opskrift. Brugte en porre fra køleskabet – det fungerede rigtig godt.
Vi spiste det med frisk pasta til.
Hej Tina, tak for det! Og tak for tip om porren også – det giver rigtig god mening. Dejligt det smagte!
Kh Bodil