Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Laks med kokosmælk og safranSafran er guldet i køkkenet. Der er utallige retter og sågar bagværk, der får en himmelsk dimension, når du tilsætter safran. Ikke sært, det er så dyrt.

Men safran er altså meget velanbragt her sammen med et stykke laks.

Retten har den yderligere fordel, at du nemt kan gange op og få mad til et stort selskab, uden at fortabe dig i køkkenopgaver, når gæsterne kommer. Du kan forberede det hele og bare sætte det i ovnen 20 – 40 minutter før, I skal spise.

Med andre ord – en rigtig god, nem ret til gæster. Inklusiv lidt tryllestøv.

Opskrift på laks i ovnen med safransauce, grønt og kokosmælk

Her bliver til ca. 4 personer:

600 g laks, gerne i ét stykke
4 gulerødder
4 buketter blomkål
2 rødløg
1 g safran
2 dl hvidvin
2 dl kokosmælk (ikke light)
salt, friskkværnet peber og olivenolie

Så let er det:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Skræl gulerødder og løg, og skær alle grønsager i tynde skiver eller stænger.
  3. Put dem i en gryde sammen med hvidvin og safran. Lad det koge op og derefter simre i 5 minutter.
  4. Smør et passende fad med olivenolie, og læg laksen i bunden. Giv fisken salt og peber.
  5. Tilsæt kokosmælken til grønsagsblandingen, og smag den lidt til med salt og peber.
  6. Hæld det over fisken, dæk med et låg eller folie, og sæt det i ovnen. Hvor lang tid – det afhænger af, hvor tyk fisken er, og om den er i ét eller flere stykker. Tjek efter 20 minutter, men hvis du har et stort tykt stykke kan det vare op imod 40 minutter. Men pas på, den ikke får for meget – så bliver den lidt tør i det.
  7. Server med fx kartofler (som du bedst kan li’ dem – du kan lave dem i ovnen samtidig),  ris eller et godt stykke brød.

Tip:

Du kan variere grønsagsblandingen med porrer i stedet for løg

Det er garanteret også godt med fx fennikel.

Eller broccoli i stedet for blomkål …

Og sådan kunne jeg blive ved :-)

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.