Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Laks i rød karry er en nem, kulørt variation over både thai, karry og laks. Her får du masser af grønt - og lidt rødt og lidt sprødt.
Det særlig smarte ved opskriften her er, at den er nem at skalere.
Se fremgangsmåden under opskriften.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Beregn ca. 150 g laks pr. person, og skær laksen i portionsstykker. Smør et ovnfast fad (eller en bradepande) med kokosolie, og læg laksen i bunden. Dryp den med lidt soya. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Lav karrysaucen klar, og vend grønsagerne i sammen med thaibasilikum. Fordel blandingen over fisken, dæk med et låg eller folie, og sæt det i ovnen. Hvor lang tid – det afhænger af, hvor tyk fisken er, og hvor varm saucen er. Tjek efter 12 minutter – det kan dog tage op til 25. Hold øje, så den ikke får for meget og bliver tør.
Efter jeg har opdaget Mae Ploy karrypasta, er der kommet betydelig flere karryretter på min menu. Deres karrypasta smager nemlig lige som en thaikarry hos alle de gode thairestauranter i København. De fleste opskrifter skriver bare karrypasta, som om det var en og samme ting. Det er det bestemt ikke.
Da jeg første gang forsøgte mig med den gode rød-karry-pasta fra Mae Ploy, måtte jeg nærmest ringe efter brandvæsnet. Den er altså noget heftigere end den, der står på hylden i Netto. Så du skal blive dus med din karrypasta. Jeg anbefaler varmt Mae Ploy, men foretrækker en blanding af to eller tre typer – den milde massaman karry, en middel panang karry og nogle gange en smule af den der brændende røde karry.
Jeg køber min Mae Ploy hos Thai Supermarked på Vesterbro. Du kan sikkert også finde den hos mange andre asiatiske butikker. En anden helt uundværlig ingrediens er thaibasilikum. Det køber jeg samme sted, men igen – du finder det mange steder. Og det smager helt anderledes forunderligt end grøn basilikum. Så det skal du ikke spare på.
Laks er en af de fisk, der er virkelig nem at få noget godt ud af, og jeg har flere opskrifter på bloggen, som måske også er noget for dig. Men fisk behøver ikke være laks hver gang. Derfor tager jeg altid en snak med min lokale fiskehandler og prøver noget af det, der ligger i hans vindue. Mørksej, for eksempel. Og kulmule. Begge er fisk, du ofte kan få – og de smager virkelig dejligt. Er de fanget af danske kystfiskere, er fiskeriet også ok bæredygtigt.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Supre oppskrifter, i dag har jeg laget laks i form med Sas
Fran nydelig, neste oppskrift blir laks med rød curry- gleder meg til å prøve den???
Hej Jane, tusind tak! Jeg elsker opskriften – så jeg håber, du også bliver glad for den 🙂 Kh Bodil