Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Laks i rød karry med kokosmælk og grønt

Laks i rød karry med kokosmælk og grønt

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 600 g laks
  • 500 g broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 125 g sukkerærter
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 tsk rød karrypasta (afhænger af styrken, smag dig frem)
  • 1 spsk soya (plus lidt ekstra)
  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 2 kaffir limeblade
  • 1 bundt thai basilikum
  • 1 lime
  • 2 tsk sukker
Husk også:
  • peanuts (ristede, bedst usaltede)
  • ris (eller pasta som tilbehør)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Del laksen i portionsstykker. Del broccolien i små buketter, og skær stokken i små tern. Skær peberfrugten i 2 x 2 cm tern. Skyl sukkerærterne, og nip enderne af. Skyl thaibasilikum, og pluk bladene af.
  • Varm kokosolien ved mellemvarme, og rist karrypastaen i olien i et minuts tid (start hellere med for lidt – du kan altid spice op).
  • Tilsæt soya, fiskesauce og peanutbutter, og rør, til peanutbutteren er helt opløst.
  • Tilsæt kokosmælk og kaffir limeblade, og lad det simre ved svag varme.
  • Dryp laksestykkerne med lidt soya. Smelt lidt kokosolie på en pande ved ret god varme, og læg laksen på med skindsiden nedad. Steg laksestykkerne i cirka 5-7 minutter på den side, inden du vender dem om. Skru evt. lidt ned, hvis du kan se, de hurtigt tager farve. Steg dem færdige i et minuts tid på kødsiden, og læg dem over i et serveringsfad.
  • Samtidig: Vend grønsagerne i karrysaucen – det hele skal bare have 3-5 minutter, så grønsagerne er varme, men stadig har bid. Tilsæt thaibasilikum, smag til med lime og sukker, og hæld saucen over fisken i fadet.
  • Server med ristede peanuts, ris eller pasta og evt. frisk lime i både.