Scan for at gå til opskrift
Laks i rød karry med kokosmælk og grønt
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 600 g laks
- 500 g broccoli
- 1 rød peberfrugt
- 125 g sukkerærter
- 1 spsk kokosolie
- 1 tsk rød karrypasta (afhænger af styrken, smag dig frem)
- 1 spsk soya (plus lidt ekstra)
- 1 spsk fiskesauce
- 2 spsk peanutbutter
- 1 dåse kokosmælk (den fede)
- 2 kaffir limeblade
- 1 bundt thai basilikum
- 1 lime
- 2 tsk sukker
Husk også:
- peanuts (ristede, bedst usaltede)
- ris (eller pasta som tilbehør)
Del laksen i portionsstykker. Del broccolien i små buketter, og skær stokken i små tern. Skær peberfrugten i 2 x 2 cm tern. Skyl sukkerærterne, og nip enderne af. Skyl thaibasilikum, og pluk bladene af.
Varm kokosolien ved mellemvarme, og rist karrypastaen i olien i et minuts tid (start hellere med for lidt – du kan altid spice op).
Tilsæt soya, fiskesauce og peanutbutter, og rør, til peanutbutteren er helt opløst.
Tilsæt kokosmælk og kaffir limeblade, og lad det simre ved svag varme.
Dryp laksestykkerne med lidt soya. Smelt lidt kokosolie på en pande ved ret god varme, og læg laksen på med skindsiden nedad. Steg laksestykkerne i cirka 5-7 minutter på den side, inden du vender dem om. Skru evt. lidt ned, hvis du kan se, de hurtigt tager farve. Steg dem færdige i et minuts tid på kødsiden, og læg dem over i et serveringsfad.
Samtidig: Vend grønsagerne i karrysaucen – det hele skal bare have 3-5 minutter, så grønsagerne er varme, men stadig har bid. Tilsæt thaibasilikum, smag til med lime og sukker, og hæld saucen over fisken i fadet.
Server med ristede peanuts, ris eller pasta og evt. frisk lime i både.