Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Er du på udkig efter hurtig aftensmad med kylling - så prøv kylling i paprika-flødesauce. Og smag, hvorfor lige netop den er en favorit.

Kylling opskrifter er der nogle stykker af her på bloggen, flødesaucer er mere en sjældenhed. Men jeg blev nødt til at gøre en undtagelse med kylling i paprika-flødesauce. Den har den helt perfekte balance mellem fløde og frisk syre – og den får ekstra intensitet med soltørrede tomater.
Det er tilmed hurtig aftensmad, og vi elsker den – prøv selv, så ved du hvorfor!
Få ideer til tilbehør, mere grønt og andre nemme retter til aftensmad under opskriften.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Opskriften på kylling stammer fra Karin, der lavede den bedste firmafrokost, jeg nogensinde har kendt. Faktisk var det lidt en udfordring at få hende til at lave den samme ret to gange – hun syntes, det var sjovere at eksperimentere. Men med kylling i paprika-flødesauce gjorde hun en undtagelse. Hårdt presset. Og heldigvis.

Det er en nem ret med kylling, og du får hurtig aftensmad. Det tager under en time – og det kan gå endnu hurtigere, hvis du lige forbereder lidt i forvejen: Mariner kødet i køleskabet fx om morgenen, så er det klar til hurtig ekspedition om aftenen.
Sådan en god gryderet skal selvfølgelig have noget godt at tilbehør – noget der kan suge sovsen op – prøv fx med:


Jeg synes, der skal noget grønt til også, og denne gang faldt jeg over et stort bundt asparges, der fik en tur på grillpanden. Men den er også god med fx grønne bønner, pandestegt broccoli eller grillet/pandestegt spidskål.
Du kan også tilsætte nogle grønsager i gryden. Prøv fx

Hvis du har frisk estragon til rådighed, må du endelig bruge det. Mængden må du teste – man skal bruge noget mere frisk end tørret, og en hjælpsom læser har foreslået 10-15 g.
Da mine børn var små, spiste vi usandsynligt ofte kylling til aftensmad. Så jeg har virkelig været omkring mange retter med kylling, og et par af dem er også havnet her på bloggen.
Du kan fx prøve:


Generelt er det ret hurtigt at lave aftensmad med kylling, så længe kyllingen ikke skal steges hel. Men tricket her er også, at det faktisk virkelig er en enkel opskrift, hvor du kun skal bruge 4 ingredienser – plus krydderierne. Og alligevel får du en virkelig velsmagende aftensmad, hvor smagsløgene ikke savner noget:
Og så er der krydderierne, der gi’r den sidste magi: Kombinationen af sød paprika, estragon og hvidløg (som du faktisk også finder i mine kyllingefrikadeller). Salt og måske et lille svirp cayenne eller chili. Voilá.
Skal din hurtige aftensmad ikke være med kylling eller fløde? Så prøv et par vegetariske forslag her:



Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)