Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Kylling i paprika-flødesovs – hurtig aftensmad med kylling

Er du på udkig efter hurtig aftensmad med kylling - så prøv kylling i paprika-flødesauce. Og smag, hvorfor lige netop den er en favorit.

Kylling opskrifter er der nogle stykker af her på bloggen, flødesaucer er mere en sjældenhed. Men jeg blev nødt til at gøre en undtagelse med kylling i paprika-flødesauce. Den har den helt perfekte balance mellem fløde og frisk syre – og den får ekstra intensitet med soltørrede tomater.

Det er tilmed hurtig aftensmad, og vi elsker den – prøv selv, så ved du hvorfor!

Få ideer til tilbehør, mere grønt og andre nemme retter til aftensmad under opskriften.

Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater

Kylling i paprika-flødesauce

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Trækketid 15 minutter
Samlet 45 minutter
4,9 fra 8 stemmer
Kylling i paprika-flødesauce er sådan en ret, der kan få en hverdag til at føles som en lille fest. Server med grønt tilbehør.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 600 g kyllingefilet (juster efter appetit)
  • 1 citron (4 spsk saft)
  • 2 spsk stødt paprika
  • stødt chili (eller chiliflager, efter smag)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk tørret estragon
  • olivenolie
  • 12 soltørrede tomater
  • ¼ liter piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør fx:

  • asparges (grillede, alternativt dampet broccoli eller grønne bønner)
  • ris (alternativt pasta eller godt madbrød)

Sådan gør du: 

  • Hvis du vil lave fuldkornsris, så sæt ris over allerførst.
  • Skær kyllingefileterne i ca. 1 cm tykke skiver.
  • Pres saft af citronen, og pres hvidløg. Mariner kyllingen i citronsaft, paprika, evt. chili, hvidløg og estragon, gerne et kvarters tid eller mere.
    Tip: Du kan også gøre kyllingen klar i marinaden om morgenen, sætte den i køl og stege om aftenen. Så har du ekstra hurtig aftensmad.
  • Varm olien ved relativt svag varme på en pande eller i en gryde med stor diameter. Læg kyllingen i olien, og vendt rundt i stykkerne, til de er gennemstegte (tid afhænger af tykkelsen).
  • Imens: Skær de soltørrede tomater i 3-4 skiver hver.
  • Hæld fløde og soltørrede tomater i gryden, varm godt igennem og smag til med salt, peber, citron og evt. chili. Du kan forlænge saucen med lidt vand – det er helt ok.
  • Server med det tilbehør, du synes.

Muttis tips

Hvis du sætter kyllingen til at marinere om morgenen, har du ekstra hurtig aftensmad.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
4,9 fra 8 stemmer
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Den bedste opskrift med kylling på pande med fløde

Opskriften på kylling stammer fra Karin, der lavede den bedste firmafrokost, jeg nogensinde har kendt. Faktisk var det lidt en udfordring at få hende til at lave den samme ret to gange – hun syntes, det var sjovere at eksperimentere. Men med kylling i paprika-flødesauce gjorde hun en undtagelse. Hårdt presset. Og heldigvis.

Kylling i paprika-flødesovs - hurtig aftensmad med kylling

Hurtig aftensmad med kylling i paprika-flødesauce!

Det er en nem ret med kylling, og du får hurtig aftensmad. Det tager under en time – og det kan gå endnu hurtigere, hvis du lige forbereder lidt i forvejen: Mariner kødet i køleskabet fx om morgenen, så er det klar til hurtig ekspedition om aftenen.

Sådan en god gryderet skal selvfølgelig have noget godt at tilbehør – noget der kan suge sovsen op – prøv fx med:

  • Sprøde kartoffelstakke
  • Ris, havreris eller pasta
  • Madbrød
Kartoffelstakke i muffinforme
Det her er de heldigste kartofler, jeg kender. Fantastisk og luksustilbehør til mange retter, og de behøver ikke engang sovs!
Gå til opskrift
Kartoffelstakke i muffinforme
Hurtigt grydebrød
Grydebrød er kendt som verdens bedste brød – og her er det tilmed virkelig nemt. Du kan bruge mindre gær og koldhæve dejen, hvis du foretrækker det.
Gå til opskrift
Hurtigt grydebrød med havre og fuldkorn

Mere grønt til gryderetten – eller i?

Jeg synes, der skal noget grønt til også, og denne gang faldt jeg over et stort bundt asparges, der fik en tur på grillpanden. Men den er også god med fx grønne bønner, pandestegt broccoli eller grillet/pandestegt spidskål.

Du kan også tilsætte nogle grønsager i gryden. Prøv fx

  • Svampe, fx sauterede champignons
  • Peberfrugt i tern
  • Squash i tern, sauterede
  • 100 g cherrytomater Gem
Kylling i paprika-flødesovs - med soltørrede tomater

Tip om frisk estragon

Hvis du har frisk estragon til rådighed, må du endelig bruge det. Mængden må du teste – man skal bruge noget mere frisk end tørret, og en hjælpsom læser har foreslået 10-15 g.

Andre forslag til aftensmad med kylling

Da mine børn var små, spiste vi usandsynligt ofte kylling til aftensmad. Så jeg har virkelig været omkring mange retter med kylling, og et par af dem er også havnet her på bloggen.

Du kan fx prøve:

Krydret kyllingebryst i ovn
En god krydring gør et kyllingebryst til både hurtig og velsmagende aftensmad. Server med grønt tilbehør. Og brug evt. rester til madpakken.
Gå til opskrift
Krydret kyllingebryst i ovn - med paprika, estragon og hvidløg
Krydrede kyllingefrikadeller i ovn
De krydrede kyllingefrikadeller er nem aftensmad, der smager af lidt ekstra. Og de er også gode i madpakken!
Gå til opskrift
Krydrede kyllingefrikadeller i ovn

Hurtig aftensmad med kylling – sådan!

Generelt er det ret hurtigt at lave aftensmad med kylling, så længe kyllingen ikke skal steges hel. Men tricket her er også, at det faktisk virkelig er en enkel opskrift, hvor du kun skal bruge 4 ingredienser – plus krydderierne. Og alligevel får du en virkelig velsmagende aftensmad, hvor smagsløgene ikke savner noget:

  • Kylling. Kyllingebryst (eller kyllingefilet, om du vil) skåret i mundrette stykker, der hurtigt bliver møre.
  • Citron. Når du marinerer kyllingen i citron – også bare kort – er det med til at mørne kødet. Og så giver den god syre til en ret med flødesovs. Citronen skal bare presses.
  • Soltørrede tomater. En genial, koncentreret smagsgiver, fuld af umami. De skal bare skæres i stykker, hvis du har købt de hele. Husk, at det skal være de bløde eller dem i olie.
  • Fløde. Ja, det skal jo ligesom til en flødesovs. Den skal bare hældes i og simre lidt.

Og så er der krydderierne, der gi’r den sidste magi: Kombinationen af sød paprika, estragon og hvidløg (som du faktisk også finder i mine kyllingefrikadeller). Salt og måske et lille svirp cayenne eller chili. Voilá.

Andre forslag til hurtig aftensmad

Skal din hurtige aftensmad ikke være med kylling eller fløde? Så prøv et par vegetariske forslag her:

Falafel vafler
Vafler møder falafler i denne nemme opskrift. Det er hurtig aftensmad, der mætter, og du kan toppe med lige, hvad du har lyst til!
Gå til opskrift
Falafel vafler
Blomkålscurry – vegetar curry på 30 min
En hurtig favorit-curry hjemme hos os. Saucen er lidt ekstra cremet, fordi du får lidt blendede grønsager i også.
Gå til opskrift
Blomkålscurry med kikærter - vegetar curry på 30 min

Kylling i paprika
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

4,88 from 8 votes
Din bedømmelse:




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

55 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments