Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Rodfrugter i ovnKrydrede rodfrugter i ovnen er bare verdens bedste universaltibehør. Og du kan lave lige den version, der passer bedst til dit humør og resten af menuen. Jeg bruger selv færre kartofler efterhånden, og det er jo helt en smagssag. Men glem aldrig rødløg :-)

Det vigtige er gode krydderier og olie nok til, at de bliver sprøde i ovnen.

Du kan bruge et udvalg af:

Kartofler
Søde kartofler
Persillerod
Pastinak
Rødbeder
Rødløg
Knoldselleri
Hokkaido
… ta’ det, du har eller holder mest af. Og nok til det antal personer, I er.

Du skal også bruge:

Olivenolie
Paprika
Estragon
Hvidløg
(Lige dele paprika og estragon, hvidløg efter smag. Til 4 personer bruger jeg 1,5 tsk paprika, 1,5 tsk estragon og 3 fed hvidløg).
Salt
Evt. friskkværnet peber

Husk også bagepapir.

Sådan:

  1. Tænd ovnen på ca. 200 °C.
  2. Hæld en passende mængde olie op i en stor skål. Tilsæt presset hvidløg og de øvrige krydderier, og rør rundt.
  3. Skræl rodfrugter og løg. Skær det hele i smalle stave/både, og put dem op i skålen.
  4. Rør godt rundt.
  5. Hæld det hele ud på bagepapiret på en plade, og sæt den i ovnen. Det hele skal have en halv times tid – hold øje.

Godt til alt! Fx køfte, fisk, kylling …

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *