Scan for at gå til opskrift
Krydrede rodfrugter i ovn
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 50 minutter min
- 1 kg rodfrugter (fx kartofler, søde kartofler, persillerod, gulerødder, pastinak, rødbeder, knoldselleri)
- 2 rødløg
- 3 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 1,5 tsk paprika
- 1,5 tsk tørret esdragon
- salt og friskkværnet peber
Skræl rodfrugter, og pil rødløg og hvidløg. (Pæne kartofler og søde kartofler skal kun skures, og jordskokker skal du skure og kun skære det med knudrede af – smagen sidder i skrællen).
Sæt en god stor gryde vand over, og skær rodfrugterne i stave.
Når vandet koger: Put rodfrugterne i vandet, vent til det koger op igen, og lad dem koge 3-5 minutter. Hæld vandet fra. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær rødløgene i grove både – op i gryden med dem. Pres hvidløget, og bland det i olien sammen med krydderierne. Vend olien i rodfrugt- og rødløgsblandingen.
Bred blandingen ud på et stykke bagepapir, og sæt den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Server med et drys flagesalt.