Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Krydrede rodfrugter i ovn opskrift

Krydrede rodfrugter i ovn

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 50 minutter

Ingredienser

  • 1 kg rodfrugter (fx kartofler, søde kartofler, persillerod, gulerødder, pastinak, rødbeder, knoldselleri)
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1,5 tsk paprika
  • 1,5 tsk tørret esdragon
  • salt og friskkværnet peber
Til servering:
  • Lidt flagesalt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skræl rodfrugter, og pil rødløg og hvidløg. (Pæne kartofler og søde kartofler skal kun skures, og jordskokker skal du skure og kun skære det med knudrede af – smagen sidder i skrællen).
  • Sæt en god stor gryde vand over, og skær rodfrugterne i stave.
  • Når vandet koger: Put rodfrugterne i vandet, vent til det koger op igen, og lad dem koge 3-5 minutter. Hæld vandet fra. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær rødløgene i grove både – op i gryden med dem. Pres hvidløget, og bland det i olien sammen med krydderierne. Vend olien i rodfrugt- og rødløgsblandingen.
  • Bred blandingen ud på et stykke bagepapir, og sæt den i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  • Server med et drys flagesalt.