Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Indisk dhal med kokosmælk

Indisk dhal med kokosmælk er den simpleste ret, der både er billig, hurtig og fuld af smag.

Denne her dhal er lavet med røde linser (de bliver gule, når de bliver kogt), og du kan roligt lave en god stor portion. For dhal er ikke bare god i dag – den er også en dejlig spise til frokost i morgen. Eller lynhurtig at varme en dag, hvor du ikke har tid til at stå i køkkenet.

Kokosmælken er et plus, der bare gør din dhal endnu mere lækker!

Dahl er et godt proteinmåltid

Linser er rige på proteiner, og hvis du spiser dem sammen med ris eller brød kan de udgøre “fuldgyldigt protein”, dvs. at man ikke behøver at spise kød samme dag for at få sin daglige mængde protein. Pointen har Anne læst i bogen “Grønne proteiner” , og bogen er desværre udsolgt. Men mon ikke den kan lånes på biblioteket?

Dhal kan altså fint spises alene som ret – men har du tid og lyst, kan du kombinere med både grøntsager og kød.

Tjek fx også en dhal med grønsager.

Gem

Opskrift på indisk dhal med kokosmælk

Aftensmad

Rækker til: 3-4

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl røde linser
  • 5 dl vand
  • 2 kanelstænger (almindeligt pulverkanel kan også bruges)
  • 10 safrantråde - (det er den dyre ingrediens - kan udelades)
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 spsk. karrypulver (eller den type karry du nu har - fx curry pasta på køl, smag dig frem)
  • 1/2 - 1 rød chili, smag på den, før du tilsætter!
  • 2 dl kokosmælk
  • Saft af 1 lime
  • Salt

Sådan laver du dhal med kokosmælk:

  1. Start med at pille og hakke løget i tern. Pil og pres hvidløg. Rens og hak chili fint.

  2. Vask linserne i koldt vand og kom dem derefter i en gryde sammen med vand, kanelstænger, safran, gurkemeje, løg, hvidløg, karry og chili. Bring det i kog og lad det simre, indtil de røde linser er blevet gule (cirka 20 minutter).

  3. Hæld nu kokosmælken i og smag til med salt. Kog retten op og server med ris eller naan brød – med et godt skvæt limesaft oven på, nam!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

En kommentar til Indisk dhal med kokosmælk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.