
Indisk dhal med kokosmælk er den simpleste ret, der både er billig, hurtig og fuld af smag.
Denne her dhal er lavet med røde linser (de bliver gule, når de bliver kogt), og du kan roligt lave en god stor portion. For dhal er ikke bare god i dag – den er også en dejlig spise til frokost i morgen. Eller lynhurtig at varme en dag, hvor du ikke har tid til at stå i køkkenet.
Kokosmælken er et plus, der bare gør din dhal endnu mere lækker!

Dahl er et godt proteinmåltid
Linser er rige på proteiner, og hvis du spiser dem sammen med ris eller brød kan de udgøre “fuldgyldigt protein”, dvs. at man ikke behøver at spise kød samme dag for at få sin daglige mængde protein. Pointen har Anne læst i bogen “Grønne proteiner” , og bogen er desværre udsolgt. Men mon ikke den kan lånes på biblioteket?
Dhal kan altså fint spises alene som ret – men har du tid og lyst, kan du kombinere med lidt af hvert:
- Alverdens grøntsager: Brug det, du har i køleskabet – denne gang havde jeg et par hengemte auberginer, søde kartofler og rød peber. Men blomkål, spinat, rodfrugter og squash er også gode. Og mange andre …
- Har du en rest kylling eller lidt for få deller til overs fra i går, så server dahl til. Det mætter.
- Ris eller naan.
- Og så er mango chutney, lime og frisk koriander uundværlige!
Dahl findes i utallige variationer – hvad angår krydderier og også de øvrige ingredienser. Tjek fx også en dhal med grønsager, som også er med røde linser og kokosmælk – men den har tilmed fået tomat.
Jeg kan anbefale at putte friskrevet ingefær i! Mums!
Det er endelig testet og tilføjet! Tak :-)