Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Hokkaidosuppe - cremet suppe med ingefær og appelsinHokkaidosuppe – er der noget smukkere at sætte på bordet? Sikken farve. Sikken lækker cremet suppe, der mætter godt. Og sikken smag med både chili, ingefær og citrusfrugter.

Heldigvis er hokkaidosuppe både overraskende nem og hurtig at lave. Du skal bare koge hokkaido og de øvrige grønsager møre – det tager et kvarter. Blende. Smage til med krydderier – voilá.

Hokkaidosuppe - cremet suppe med ingefær og appelsinHokkaidosuppe med mere ingefær, mere appelsin?

Hvis du godt kan lide det friske, stærke og lidt syrlige, skal du ikke spare på ingefær og appelsin. Ha’ lidt ekstra i baghånden (jeg kan såmænd finde på at hælde appelsinjuice i direkte fra en karton). Og frisk ingefær giver hokkaidoen et virkelig godt modspil.

Ellers er der blot tilbage at sige: Nam, nam og nyd den flotte farve!

Gem

Opskrift på cremet hokkaidosuppe med ingefær og appelsin

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 kartofler
  • 2 gulerødder
  • 1-2 dl kokosmælk (kan udelades)
  • Saften af 3 appelsiner eller 4 clementiner
  • 1/2 - 1 frisk rød chili
  • 1/2 - 1 tsk spidskommen
  • Grøntsagsbouillon
  • Revet ingefær, ca. 15 g (evt. mere)
  • Salt og peber
  • Saft af ca. 1 lime
  • Evt. 1 tsk honning

Til servering:

  • Groft brød eller rugbrødschips
  • Græsk yoghurt eller skyr
  • Hakket frisk persille eller koriander
  • Limebåde

Sådan gør du:

  1. Find alle ingredienserne frem - sammen med en god køkkenkniv
  2. Skrub hokkaidoen under rindende vand. Flæk græskaret med en skarp kniv og tag kernerne ud med en ske. Skær hokkaidoen i grove stykker.
  3. Varm olivenolie op i en gryde og steg hokkaidostykkerne ved lav varme. Imens: Skræl løg, hvidløg, kartofler og gulerødder. Skær grønsagerne i skiver.
  4. Tilsæt løg, hvidløg, kartofler og gulerødder i gryden, og hæld grønsagsbouillon på, så det dækker halvt over grøntsagerne. Læg låg på og kog i 15 minutter.
  5. Imens: Hak chilien fint, riv ingefæren fint og pres saften af appelsiner eller clementiner.
  6. Blend suppen med stavblender og spæd til med vand, hvis den er for tyk. Tilsæt finthakket chili, appelsin, ingefær og spidskommen. Til sidst kokosmælk, hvis du vil - og lad suppen koge igennem.
  7. Smag til med salt, peber, limesaft og evt. lidt honning.
  8. Server suppen med brød eller rugbrødschips, hakket koriander og græsk yoghurt eller skyr. Sæt også limebåde på bordet, så man lige kan spice suppen op efter smag.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.