Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Fyldte auberginer er endnu en genial måde at bruge en genial ingrediens på. Spørger du mig, er auberginen både smuk på bordet og en sikker genvej til velsmag – i utallige forklædninger.

Her får du en opskrift, hvor den bliver fyldt med umami (som betyder velsmag på japansk – det forstår jeg godt). Svampe, ost, løg, hvidløg og det hakkede auberginekød. Og et drys persille. Mildt og alligevel fuldt af smag.

Fyldte auberginer er som en festmiddag på en mandag. Du kan selvfølgelig også spise dem som en festmiddag på en lørdag ;-)

Hvor mange fyldte auberginer spiser man?

Godt spørgsmål! Det afhænger rigtig meget af både sulten og tilbehøret. Vi spiser typisk en halv aubergine hver, nogle gange deler vi en halv mere – men hvis du lige kommer fra træning eller bare har en god, sund appetit, kan du sikkert spise mere.

Alternativt kan du fylde op med tilbehør: Rodfrugtfritter i ovn, en frisk salat, et godt stykke brød eller en mættende salat med bønner, bulgur, perlespelt eller quinoa. Eller hvad du nu har og elsker.

Du kan også vende det hele på hovedet og bruge auberginerne som tilbehør til fisk eller kød.

På billedet er der også en lille klat græsk yoghurt med hvidløg og frisk persille. Jeg har blendet persillen i, så dippen bliver helt lysegrøn – du kan også bare hakke persillen i hånden og presse hvidløget.

Salaten på billedet er en rød spidskålssalat med rucola, feta, granatæble og den gode olie-eddikedressing.

Gem

Opskrift på fyldte auberginer med champignons

Aftensmad

Rækker til: Hovedret til 2, tilbehør til 4

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: ca. 45 minutter

Du skal bruge:

  • 2 auberginer
  • 250 g champignons eller andre svampe
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • en håndfuld frisk persille
  • 100 g revet cheddar (evt. lidt parmesan i)
  • salt
  • peber
  • olivenolie

Sådan gør du:

  1. Flæk auberginerne og skær/skrab kødet ud, så du bare har 4 tynde skaller. Drys salt i dem og lad dem hvile.
  2. Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem blidt i olien. Hak auberginekødet og tilsæt det. Læg låg på gryden, så de kan dampe med (kun medium varme).
  3. Rens svampene, og hak dem. Hæld dem i gryden også. Lad det nu dampe godt sammen ca. 10 minutter.
  4. Hak persillen og riv osten.
  5. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  6. Tag gryden af varmen, og rør persille og halvdelen - kun halvdelen! - af osten i. Smag til med salt og peber.
  7. Skyl aubergineskallerne, dup dem tørre, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel fyldet i skallerne, og drys med den sidste ost. Dæk med folie eller låg, og sæt dem i ovnen. Tag folien eller låget af efter 30 minutter, og giv dem 10-15 minutter mere. Aubergineskallerne skal være helt møre.
  8. Server med salat og brød, ris eller kartoffelfritter. Kartoflerne kan du sætte i ovnen samtidig med auberginerne.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *