Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Tunbøf med kapers, oliven og tomat - en herregod tunsteakJesper har efterhånden lavet tunbøf utallige gange, men hver gang må vi opfinde opskriften efter hukommelsen. Denne gang blev den så god, at jeg huskede at skrive ned med det samme. Tun er en solid fisk, en rigtig herrefisk, og med kapers og andre heftige sager, så smager en tunbøf sandelig også af noget!

Man kan altid diskutere størrelsen på en tunbøf. Vi halverer de store skiver fra fiskemanden, så vi kun får en halv hver, men supplerer med masser af tilbehør. Og en herregod marinade!

Stegetiden for en tunbøf er ganske kort. Og den er afgørende! Steger du for længe, får du en kedsommelig tør fisk, trist, grå og sej. Og det er synd! Så billig er tun jo heller ikke. Og når du nu bruger tid på at stå i køkkenet skal din tunbøf altså behandles ordentligt. Ikk!

Opskrift på tunbøf marineret med kapers, oliven og tomat

Til 4 personer tager du:

600 g frisk tun (nej, ikke noget med dåse!)

Marinade til tunbøffen

2 spsk kapers (drænet)
8-10 oliven uden sten (fx kalamata, de skal smage af noget!)
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
2 spsk semidried tomater (fås på glas)
1 stor frisk tomat
2 spsk olivenolie
salt, peber

Og sådan gør du:

  1. Allerførst: Start med tilbehøret. Vi laver fx kartofler i ovnen, myntedip og en god salat til.
  2. Og så, små 10 minutter før spisetid: Start med marinaden til tunbøffen: Det hele skal bare i minihakkeren og hakkes, til du har en jævn, tyk sauce.
  3. Varm så en pande godt op, hæld lidt olivenolie på og steg tunbøffen 1,5-2 minutter på hver side. Tag tid, den må ikke få for meget. Spørg evt. din fiskehandler, hvilken stegetid han vil give netop din tykkelse tun, så du får den lige tilpas.
  4. Når tunen er stegt, arrangerer du marinaden ovenpå – voilá, server!

 

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *