Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Champignontærte med hytteost og parmesan

En champignontærte med hytteost, koncentreret smag og masser af umami. Få de gode tricks til en svampetærte fuld af smag.

Svampetærte gjorde lykke

Hvert år omkring Bogforum inviterer vi gode venner på bogsnak, rødvin og forskellige tærter. Og hvert år giver jeg mig selv en udfordring: Prøv bare én ny tærte. Sidste gang blev det en champignontærte med hytteost, rødløg og parmesan, og yes: Der er genvalg til champignontærten næste gang!

En tærte med champignon skal også være proppet med umami, så jeg har givet den både svampe, lidt soya, karamelliserede rødløg og parmesan.

Hemmeligheden bag en god champignontærte med hytteost

Svampe indeholder en masse væde, der ikke bidrager til konsistensen i en tærte. Så det er vigtigt at få dampet væden grundigt af, inden champignonerne kommer i tærten. Det gør jeg på en pande med god varme, så de også ender med at få lidt farve. Smagen bliver koncentreret, og man slipper for en vandet tærte.

Som et ekstra smagstrick giver jeg svampene en sjat soya til allersidst. Det giver lige smagen et ekstra skrald.

Rødløgene vrider jeg også ekstra smag ud af, inden de kommer i tærten. Dem smider jeg  i ovnen – der er knap så meget væde i dem, så de kan bare stå der og hygge sig, mens jeg forbager tærtebunden. Løgene får en helt anderledes koncentreret og sødlig smag, når de bliver bagt.

Champignontærte med hytteost og parmesanAndre gode vegetartærter?

Jeg elsker madtærter, og de har også den fordel, at hvis der bliver en rest, er den meget populær i min madpakke dagen efter. Der er vel nærmest ikke den grønsag, der ikke smager godt i en tærte, og derfor er et par forslag i opskriftsarkivet. Nogle af mine favoritter er:

Hvis det ikke nødvendigvis skal være en vegetartærte – men bare en god madtærte, så tjek også disse her:

Hvis du foretrækker en tærtedej uden smør, kan du finde en lidt mere fedtfattig grov tærtebund her.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Champignontærte med hytteost og parmesan

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 35-40 minutter

Til dejen skal du bruge:

  • 125 g hvedemel

  • 75 g grahamsmel

  • 100 g smør

  • lidt salt (mellem to fingre)

  • 1-2 spsk vand

Champignonfyld til tærten:

  • 2 rødløg

  • olivenolie

  • 400 g mørke champignons (eller andre svampe)

  • 1 spsk soya

  • 200 g hytteost (lille bæger)

  • 50 g parmesan

  • 1 stilk rosmarin

  • 2-3 æg

  • salt og friskkværnet peber

Husk også:

  • En tærteform på 22-24 cm i diameter.

Sådan gør du:

  1. Start med at rense løg og champignons. Skær løgene i tynde både, vend dem i olivenolie, og læg dem på et stykke bagepapir.

  2. Smør en tærteform grundigt med smør. En metalform giver den sprødeste bund.

  3. Tærtebunden: Hak smørret ud i mel og salt. Smuldr smørret, til det ligner revet ost, og saml dejen hurtigt med vand. Læg den på køl en halv time, hvis du har tid.

  4. Rul dejen ud, og beklæd tærteformen. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og sæt tærtebunden ind på én plade, løgene på en anden. Det skal have ca. 20 minutter. Imens:

  5. Skær champignons i skiver, og rist dem i olivenolie, til væden er dampet af, og de tager farve. Tilsæt en spsk soya, og vend rundt, til den er dampet af. Tag panden af varmen.

  6. Riv parmesanen fint, og bland den i en skål med hytteost, æg, salt og peber.

  7. Når rødløgene er begyndt at tage farve, tag dem ud sammen med tærtebunden. Bland nu fyldet – dvs. æggemassen, rosmarin, svampe og rødløg. Bred det ud i tærtebunden og bag den videre i 35-45 minutter. Den skal blive gylden og gennembagt.

  8. Vent 10 minutter med at skære tærten ud. Server fx med en god kålsalat.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Champignontærte med hytteost og parmesan

Måske også noget for dig?

13 kommentarer til Champignontærte med hytteost og parmesan

  1. Hejsa.
    Vil det være helt forkert at blande lidt revne rodfrugter og nødder i og så lidt færre svampe? Jeg vil lave den som en del af en en frokostbuffet til 25 personer.
    Vh. Flemming

    1. Hej Flemming, det tror jeg sagtens, du kan. Rodfrugter er generelt ikke så våde i det, så det burde ikke give problemer. Tværtimod tror jeg, det vil smage ret godt :-) Og nødder. Mmmm. Lad mig høre, hvordan det går. Kh Bodil

        1. Hej Bodil.
          De blev rigtig gode. Tærter er bare dejlige, har jeg fundet ud af! Dog synes jeg, at 2 æg er for lidt; 3 eller 4 passer bedre. Men en inspirerende side du har!
          Kh Flemming

          1. Ih, tak Flemming! Den slags kommentarer varmer altid. Det kan godt tænkes, at rodfrugterne alligevel trækker lidt mere væde, og det kan æggene hjælpe med. Jeg må vist hellere teste en dag :-) Tak for ideen!
            Kh Bodil

  2. Fantastisk vegetarisk tærte. Genial smagskombinationer. Lige til en råkold efterårsfrokost. Den kommer til at blive en klassiker i mit køkken.

    1. Tusind tak for den dejlige kommentar. Jeg er glad for, opskriften kan bruges – så giver det hele mening for mig også :-) Og tak fordi du læser med på bloggen. Kh Bodil

      1. En virkelig lækker tærte med god smag. Jeg er dog enig i, at 3 æg er mere passende, men det kan være smag og behag. Vi elsker tærter, og denne bliver en af vores favoritter, er jeg sikker på.
        Tak for gode inspirationer i det hele taget.
        Mvh lene l

    1. Hej Henriette, jeg har brugt en tærteform på 24 cm, og den skal ikke være større :-) Jeg skriver det lige ind i opskriften. Tak fordi du spørger! Og god fornøjelse. Kh Bodil

  3. Hej Bodil. Jeg har lige lavet denne tærte. Den blev rigtig god. Det er dejligt med de små fif du giver, i dette tilfælde soja til svampene.. kh Janne

    1. Hej Janne – hyggeligt med en kommentar :-) Godt du kan bruge opskriften – og soyatricket har jeg lige selv brugt i min aftensmad. En pasta med (masser af) grønkål og altså: svampe med soya. Tak for at skrive! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.