Langtidsbagte tomater – skønne semidried tomater

Langtidsbagte tomater i ovn er en vidunderlig smagsgiver til alt fra tapas til pasta, salater, sandwich og pizza. Få en nem opskrift her.

Semidried tomater i ovn – eller langtidsbagte tomater?

Kært barn har åbenbart flere navne, men for mig er det ca. det samme. Lækre bløde ovnbagte tomater med den koncentrerede smag af solskin. Når du langtidsbager tomaterne, bliver smagen meget intens, og så skal der ikke så meget til, før du har et lækkert måltid.

Jeg krydrer mine semidried tomater med lidt timian og hvidløg, men du kan variere smagen i det uendelige. Prøv fx:

  • Oregano, merian, basilikum, rosmarin … ca. 2 tsk tørret eller en god håndfuld frisk
  • Chili!
  • 2 tsk balsamico
  • 1-2 rødløg

Jeg synes, det er helt overflødigt at tilsætte sukker eller honning. Hvis tomaterne er den gode solmodne slags, er de rigeligt søde i sig selv. (Mine blev lavet af nogle helt forrygende søde cherrytomater fra Fresh.Land – og det får jeg ikke penge for at sige).

Langtidsbagte tomater i ovn - semidried tomater

Langtidsbagte tomater

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet 2 timer 15 minutter
Giv de første stjerner!
Langtidsbagte tomater er en god basisvare i køkkenet – så har du altid lidt ekstra umami ved hånden til en sandwich, til pastaretter eller tapas.
Antal: 1 portion

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 500 g cherrytomater
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  • Halver tomaterne – på tværs, så du deler tomaten på tværs af lamellerne. Se billederne.
  • Pres hvidløg. Bland olie og krydderier, og vend tomaterne i olien. Bred dem ud på et stykke bagepapir med skærefladen opad.
  • Bag dem i 2 timer. Lad dem køle af, og opbevar dem i en skoldet, tætsluttende beholder, fx sylteglas. Så holder de ca. en uge i køleskabet, måske endda længere.

Muttis tips

Du kan opbevar de langtidsbagte tomater i fryseren. Jeg deler dem op i små bokse, så jeg altid har dem ved hånden.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Langtidsbagte tomater i ovn - semidried tomater

Hvad vil du bruge dine langtidsbagte tomater til?

De langtidsbagte – eller semidried – tomater giver en nærmest luksuriøs intens smag til middelhavskøkkenet. Eller dit eget 😉 – brug dem fx til:

  • Tapas.
  • Toast og sandwich. Prøv fx to skiver ristet brød, en skive god ost, et par blade basilikum – og langtidsbagte tomater. Så er der ikke et øje tørt.
  • En bagt salat.
  • En frisk rucolasalat med lidt parmesan.
  • Bruschetta. Rist brødskiverne, gnid med lidt hvidløg og top op med tomaterne og lidt frisk basilikum eller timian.
  • Pizza. Giver masser af smag – næsten til alt.
  • I en nem pastaret. Bare kog din pasta al dente, vend de langtidsbagte tomater i sammen med lidt friske krydderurter – og gi’ det et drys parmesan. Himmelsk. Du kan også supplere med andre bagte grønsager, fx aubergine, eller pesto.
  • Focaccia! Fx i stedet for rosmarin på denne her. Det giver focaccia, så englene synger.

Hvis du har flere gode idéer, så skriv dem gerne i en kommentar nedenfor. Så føjer jeg dem til listen.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: