Laks i ovnen med grønsager og safransauce

Laks i ovn med grønsager er en klassiker, men laks i safransauce er noget ud over det sædvanlige. Safran gør det enkle magisk!

Safran er bare guldet i køkkenet, lidt som tryllestøv, desværre også dyrt. Men ved en særlig lejlighed har det sin plads. Der er utallige retter og sågar bagværk, der får en himmelsk dimension, når du tilsætter safran.

Og safran er altså meget velanbragt her sammen med et stykke laks.

Og nej, desværre kan du ikke bare skifte det ud med gurkemeje (eller noget andet). Så bliver det i hvert fald en anden ret. (I så fald kan det være, du lige skulle kigge forbi denne her laks i rød karry!)

Laks i ovnen med safransauce

Laks i ovnen med safransauce og grøntsager

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 35 minutter
Giv de første stjerner!
Safransaucen tager din laks med grøntsager til næste niveau. En ret enkel ret, der også er god til gæster.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 portioner laks (ca. 150 g/stk.)
  • 300 g gulerødder
  • 2 rødløg
  • 300 g blomkål
  • 2 dl hvidvin
  • 1 g safran
  • 2 dl kokosmælk (de fede)
  • salt og peber
  • lidt kokosolie

Til servering

  • frisk dild
  • frisk lime eller citron

Tilbehør fx

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Skræl gulerødder, pil løg, og skær alle grønsager i tynde skiver eller stænger. Put dem i en gryde sammen med hvidvin og safran. Lad det koge op og derefter simre i 5 minutter, mens du vender rundt et par gange.
  • Smør et passende fad med kokosolie, og læg laksen i bunden. Giv fisken salt og peber.
  • Tilsæt kokosmælken til grønsagsblandingen, og smag den lidt til med salt og peber. Hæld det over fisken, dæk med et låg eller folie, og sæt det i ovnen. Hvor lang tid – det afhænger af, hvor tyk fisken er. Tjek efter 15 minutter. Pas på, den ikke får for meget – så bliver den tør. Server straks.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Laks i ovn – god til gæster

Retten har den yderligere fordel, at du nemt kan gange op og få mad til et stort selskab uden at fortabe dig i køkkenopgaver, når gæsterne kommer. Du kan forberede det hele og bare sætte det i ovnen, 20-25 minutter før, hovedretten skal serveres.

Med andre ord – en rigtig god, nem ret til gæster. Inklusiv lidt tryllestøv.

Laks med andre grønsager – s’gerne!

Du kan variere grønsagsblandingen med andre grønsager efter humør, havens, køleskabets og supermarkedets beholdning. Det vigtige er, at grønsagerne ikke tager magten fra din safran. Prøv fx:

  • Porrer i stedet for løg
  • Twist med lidt fennikel, ikke for meget
  • Broccoli i stedet for blomkål
  • Spinat
  • Lidt cherrytomater
  • Squash vil aldrig gøre en kat fortræd

I alt vil jeg anbefale 150-200 g grønsager pr. person – det bør være rigeligt. Hvis I også skal have forret og dessert, skal du måske ned omkring 100 g.

Andet tilbehør til laks i ovn?

Det er godt at have noget tilbehør, der kan suge safransaucen. Som du kan se, har jeg serveret med hasselbackkartofler. Du kan også bruge kogte kartofler, ris eller måske et godt madbrød.

Hasselbackkartoflerne kan du bage i ovnen ved samme temperatur som laks – 175 grader varmluft. De skal have ca. 1 time minutter – så de skal ind ca. 40 minutter før laksen.

Hasselbackkartofler – rigtig sprøde
Få succes med klassikeren hasselbackkartofler – og glæd dig til sprøde kartofler med et blødt indre. Perfekt til sauce …
Gå til opskrift
Hasselbackkartofler sprøde

GemGem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Meget lækker opskrift. Brugte en porre fra køleskabet – det fungerede rigtig godt.
    Vi spiste det med frisk pasta til.

    • Hej Tina, tak for det! Og tak for tip om porren også – det giver rigtig god mening. Dejligt det smagte!
      Kh Bodil