Kartoffelsuppe med porre – vegetarisk suppe

Kartoffelsuppe er en rigtig klassiker i suppekøkkenet. En vegetarisk suppe, der er nem og hurtig at lave. En suppe er allerbedst med sprød topping, så her får du både ærter og lækre rugbrødschips til.

Vegetarisk suppe med kartofler

Selvom jeg kalder det en kartoffelsuppe, er det faktisk lige så meget en porresuppe . Og så har jeg tilføjet lidt knoldselleri, som jeg bare synes er en magisk ingrediens i suppe.Du kan også bruge bladselleri, hvis du har det. Det koger ikke helt så meget ud, som knoldsellerien, men du kan sagtens få en god blendet suppe med den, bare du skærer den i skiver først.

Kartoffelsuppen er en god hverdagssuppe, der kun tager en halv time at lave.

Kartoffelsuppe med porrer

Kartoffelsuppe med porrer

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
En nem og cremet kartoffelsuppe, der passer rigtig godt til en sulten mave på en hverdag. Server med ærter og sprøde rugbrødschips – det gør underværker.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 3 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 kg kartofler
  • 100 g knoldselleri (renset vægt)
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • 1,3 l grøntsagsbuillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og rigeligt friskkværnet peber

Server med fx:

  • Fint snittet porretop
  • Ærter (fine ærter fra frost, overhældt med kogende vand)
  • Rugbrødschips

Sådan gør du: 

  • Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver (gem lidt af det grønne til pynt).
  • Pil hvidløget, og snit det i tynde skiver.
  • Varm olien op i en suppegryde ved middelvarme, og vend hvidløg og porrer i olien i 3-5 minutter. Imens:
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
  • Rens knoldsellerien, og skær den i skiver.
  • Tilsæt bouillon og rosmarin, og lad det simre i 20-30 minutter, til kartoflerne er helt møre.
  • Blend suppen – den behøver ikke være helt fin!
  • Tilsæt 1 dl fløde, og smag til med salt og rigeligt peber.
  • Server med topping og fx knasende rugbrødschips.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Kartoffelsuppe med porrer

Topping til kartoffelsuppe

Jeg brugte nogle grønne ærter og lidt helt fintsnittet porre på toppen. Derudover synes jeg altid, det er en god ide med lidt brød til suppe. Hvis du er til ost og bacon – be my guest! Her får du lidt idéer:

  • Focaccia, ostebrød eller et andet godt madbrød
  • Rugbrødscroutoner eller hvidløgscroutoner af hvedebrød
  • Sprød bacon
  • En snas friskrevet parmesan
  • … eller hvad du har lyst til.
Koldhævet focaccia i bradepande
Det luftige og saftige italienske brød, man næsten ikke kan lave nok af. Brug det til italienske retter eller der, hvor du gerne vil have et godt madbrød.
Gå til opskrift
Koldhævet focaccia i bradepande – lækkert madbrød
Rugbrødschips – den lidt sundere snack
Rugbrødschips er en super velsmagende sprød snack, der kun bliver endnu bedre med hummus eller en anden dip. Samtidig kan du slippe for madspild.
Gå til opskrift
Rugbrødschips - den lidt sundere snack
Rugbrødscroutoner til suppe og salat
Har du en rest rugbrød i skabet? Eller vil du gerne have sprøde croutoner med noget gods i til din suppe eller salat – så lav rugbrødscroutoner. Der er også gode bare som en snack.
Gå til opskrift
Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Skal der dessert efter suppe?

Da jeg var barn, var suppedagene ekstra gode. For vi fik altid dessert efter suppen. Typisk pandekager eller donuts – men i sæsonen kunne det også være en dessert med fx æbler og brombær eller med blommer.

Pandekager med øl
Klassiske tynde pandekager, bagt med øl, så du også kan få sprøde kanter. Spis med syltetøj, is eller hvad du foretrækker.
Gå til opskrift
Originale amerikanske donuts
De seje, luftige og svampede donuts har en helt fantastisk tyngde, konsistens og smag – meget bedre end dem, du kan købe. Glæd dig.
Gå til opskrift
Originale amerikanske donuts – ægte doughnuts
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: