Følg med her:
Kartoffelsuppe med porre – vegetarisk suppe
Vegetarisk suppe med kartofler
Selvom jeg kalder det en kartoffelsuppe, er det faktisk lige så meget en porresuppe . Og så har jeg tilføjet lidt knoldselleri, som jeg bare synes er en magisk ingrediens i suppe.Du kan også bruge bladselleri, hvis du har det. Det koger ikke helt så meget ud, som knoldsellerien, men du kan sagtens få en god blendet suppe med den, bare du skærer den i skiver først.
Kartoffelsuppen er en god hverdagssuppe, der kun tager en halv time at lave.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 3 porrer
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 kg kartofler
- 100 g knoldselleri (renset vægt)
- ½ tsk tørret rosmarin
- 1,3 l grøntsagsbuillon
- 1 dl piskefløde
- salt og rigeligt friskkværnet peber
Server med fx:
- Fint snittet porretop
- Ærter (fine ærter fra frost, overhældt med kogende vand)
- Rugbrødschips
Sådan gør du:
- Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver (gem lidt af det grønne til pynt).
- Pil hvidløget, og snit det i tynde skiver.
- Varm olien op i en suppegryde ved middelvarme, og vend hvidløg og porrer i olien i 3-5 minutter. Imens:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
- Rens knoldsellerien, og skær den i skiver.
- Tilsæt bouillon og rosmarin, og lad det simre i 20-30 minutter, til kartoflerne er helt møre.
- Blend suppen – den behøver ikke være helt fin!
- Tilsæt 1 dl fløde, og smag til med salt og rigeligt peber.
- Server med topping og fx knasende rugbrødschips.
Topping til kartoffelsuppe
Jeg brugte nogle grønne ærter og lidt helt fintsnittet porre på toppen. Derudover synes jeg altid, det er en god ide med lidt brød til suppe. Hvis du er til ost og bacon – be my guest! Her får du lidt idéer:
- Focaccia, ostebrød eller et andet godt madbrød
- Rugbrødscroutoner eller hvidløgscroutoner af hvedebrød
- Sprød bacon
- En snas friskrevet parmesan
- … eller hvad du har lyst til.
Skal der dessert efter suppe?
Da jeg var barn, var suppedagene ekstra gode. For vi fik altid dessert efter suppen. Typisk pandekager eller donuts – men i sæsonen kunne det også være en dessert med fx æbler og brombær eller med blommer.