Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Kartoffel-porre-suppe med rosmarin og ost

Kartoffel-porre-suppe med rosmarin og ost

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 3 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 kg kartofler
  • 100 g knoldselleri (renset vægt)
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • 1,3 liter grønsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g cheddar
  • salt og friskkværnet peber
Topping - bare vælg 2-3 stykker:
  • porre (fint snittet)
  • ærter (fine ærter fra frost, overhældt med kogende vand)
  • rugbrødsknas (se nedenfor)
  • tyttebærsyltetøj
  • salvie (sprødristet i olivenolie på panden)
  • ristede kerner (fx solsikke- og græskarkerner)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver (gem lidt af det grønne til pynt).
  • Pil hvidløget, og snit det i tynde skiver.
  • Varm olien op i en suppegryde ved middelvarme, og vend hvidløg og porrer i olien i 3-5 minutter. Imens:
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
  • Tilsæt kartoflerne i gryden sammen med bouillon og rosmarin.
  • Rens knoldsellerien, skær den i skiver, op i gryden. Lad suppen simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er helt møre.
  • Blend suppen – den behøver ikke være helt fin!
  • Riv osten groft. Tilsæt den sammen med 1 dl fløde, og smag til med salt og rigeligt peber.
  • Server med den topping, du har lyst til.