Scan for at gå til opskrift
Kartoffel-porre-suppe med rosmarin og ost
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 3 porrer
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 kg kartofler
- 100 g knoldselleri (renset vægt)
- ½ tsk tørret rosmarin
- 1,3 liter grønsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 100 g cheddar
- salt og friskkværnet peber
Topping - bare vælg 2-3 stykker:
- porre (fint snittet)
- ærter (fine ærter fra frost, overhældt med kogende vand)
- rugbrødsknas (se nedenfor)
- tyttebærsyltetøj
- salvie (sprødristet i olivenolie på panden)
- ristede kerner (fx solsikke- og græskarkerner)
Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver (gem lidt af det grønne til pynt).
Pil hvidløget, og snit det i tynde skiver.
Varm olien op i en suppegryde ved middelvarme, og vend hvidløg og porrer i olien i 3-5 minutter. Imens:
Skræl kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Tilsæt kartoflerne i gryden sammen med bouillon og rosmarin.
Rens knoldsellerien, skær den i skiver, op i gryden. Lad suppen simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Blend suppen – den behøver ikke være helt fin!
Riv osten groft. Tilsæt den sammen med 1 dl fløde, og smag til med salt og rigeligt peber.
Server med den topping, du har lyst til.