Følg med her:
Kaneldressing med citrus
God dressing til rødkål, æbler og appelsiner
For mig er kaneldressing en rigtig vinterdressing – der passer godt sammen med vinterhalvårets rødkål og citrusfrugter. derfor bruger jeg den oftest i det sene efterår, til jul og så længe der er rødkålssalater, gode æbler og appelsiner i farvandet. Jeg bruger den fx til denne rødkålssalat med æble. Du kan også prøve den til en appelsinsalat eller en råkost.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 3 cm ingefær
- 2 økologiske appelsiner
- 1 rød grape
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk stødt allehånde
- ¼ tsk stødt nelliker
- en smule vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
- salt og en smule peber
- 2 tsk flydende honning (smag til)
- ½ dl neutral olie
Sådan gør du:
- Rens ingefær, og riv den fint.
- Riv skallen af appelsinerne fint.
- Pres saft af appelsiner og grape.
- Ryst alle ingredienser – undtagen olien, godt sammen i et glas med låg. Tip: Hvis du tilsætter olien med det samme, vil krydderierne binde sig til den. Krydderierne bliver bedre fordelt, når du blander dem i dressingen inden olien.
- Tilsæt olien, og ryst igen. Smag til.
Min kaneldressing er lavet på appelsin (saft og skal) og grapefrugtsaft – og krydret godt med kanel, men også et ordentligt skud frisk ingefær plus kardemomme, nelliker, allehånde og vanilje. Masser af smag til dine vintersalater!
Hvis du bruger dressingen i en rødkålssalat, kan du sagtens lade den stå og marinere nogle timer – eller glæde dig til en rest i morgen. Det bliver rødkålen bare mere mør og lækker af.