Kaneldressing med citrus

Kaneldressing er en fræk og krydret dressing, der passer supergodt til rødkålssalat - eller rødkålsråkost, om du vil. Hvis du laver en appelsinsalat, kan du også give den et eksotisk pift med kaneldressingen.

God dressing til rødkål, æbler og appelsiner

For mig er kaneldressing en rigtig vinterdressing – der passer godt sammen med vinterhalvårets rødkål og citrusfrugter. derfor bruger jeg den oftest i det sene efterår, til jul og så længe der er rødkålssalater, gode æbler og appelsiner i farvandet. Jeg bruger den fx til denne rødkålssalat med æble. Du kan også prøve den til en appelsinsalat eller en råkost.

Kaneldressing med citrus

Kaneldressing med citrus

Forb. tid 15 minutter
Giv de første stjerner!
Kaneldressing er en herlig krydret dressing, der egner sig godt til vinterens rødkål – og til en citrus- eller appelsinsalat.
Antal: 1 glas

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 3 cm ingefær
  • 2 økologiske appelsiner
  • 1 rød grape
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • ¼ tsk stødt nelliker
  • en smule vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • salt og en smule peber
  • 2 tsk flydende honning (smag til)
  • ½ dl neutral olie

Sådan gør du: 

  • Rens ingefær, og riv den fint.
  • Riv skallen af appelsinerne fint.
  • Pres saft af appelsiner og grape.
  • Ryst alle ingredienser – undtagen olien, godt sammen i et glas med låg.
    Tip: Hvis du tilsætter olien med det samme, vil krydderierne binde sig til den. Krydderierne bliver bedre fordelt, når du blander dem i dressingen inden olien.
  • Tilsæt olien, og ryst igen. Smag til.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Min kaneldressing er lavet på appelsin (saft og skal) og grapefrugtsaft – og krydret godt med kanel, men også et ordentligt skud frisk ingefær plus kardemomme, nelliker, allehånde og vanilje. Masser af smag til dine vintersalater!

Hvis du bruger dressingen i en rødkålssalat, kan du sagtens lade den stå og marinere nogle timer – eller glæde dig til en rest i morgen. Det bliver rødkålen bare mere mør og lækker af.

Kaneldressing med citrus
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: