Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Jordbærtærte er den ultimative sommerkage! Her får du den klassiske kage med mazarinbund, chokolade og mascarponecreme med hyldeblomst og vanilje.
Jordbærtærte er den ultimative sommerkage! Her får du den klassiske jordbærtærte med mazarinbund, chokolade og mascarponecreme med hyldeblomst. Sommer med sommer på!
Hvis du ikke er så vant til at lave vaniljecreme, så er det her den nemme version. Ikke noget med at koge op og piske sammen med æggeblommer. Ikke noget med at vente på, den køler af. Næh. Mascarponecremen er simpel, hurtig, fast nok til at sprøjte ud og uhyggeligt uimodståelig …
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Ja, det er der så to af mine døtre, der har. En i slutningen af maj og en i juni. Slut maj er lige til den tidlige side for jordbærrene, men jeg har fundet ud af, at min lokale jordbærpusher har nogle tidlige sorter. Så det er bare galop af sted efter dem.
Hvis jeg er ekstra heldig, er der også hyldetræer i tidlig blomst, så jordbærkagen kan få et drys af hyldeblomster!
Jordbærtærten er god at forberede, så den ikke tager så lang tid, når den skal serveres. Her får du min nemmeste fremgangsmåde:
Jordbærtærten er en klassiker til alle sommerens komsammener – om det er studenterfest, vejfest, sommerfest, familietræf eller noget helt femte. Den rød-hvide kage er næsten et flag i sig selv.
Server tærten til dessert eller bare til eftermiddagskaffen.
Hvis du skal transportere jordbærtærten, kan du enten sætte den færdige kage tilbage i springformen og lægger film over. Eller bruge en condibøtte (hvis kagen ikke er for stor) – sæt kagen på låget, og sæt selve condibøtten over (condibøtte på hovedet).
Der er noget helt særligt ved de første danske jordbær. Duften, farven, sødmen. Når de begynder at dukke op i bakker hos grønthandleren eller i vejboder, får jeg en ustyrlig lyst til sommermad. Og med den kommer trangen til en rigtig klassisk jordbærtærte – gerne med mazarinbund, et lag mørk chokolade og den her cremede mascarpone med citron og hyldeblomst, som bare løfter det hele. (Og indrømmet – fylder lidt inden for bæltet).
Jeg elsker kombinationen af hyldeblomst og jordbær. De klæder hinanden, de smager virkelig som solskin og lyse aftener. Og så er det altså en kombination, der både er smuk og let at servere – også til gæster. Du får wow-effekt med minimal indsats.
Du finder også kombien i denne salat:
Det her er sådan en jordbærtærte, som folk beder om opskriften på. Sådan en, der bliver lavet igen og igen – til fødselsdage, picnic, til sankthans, sommerbesøg og kaffebord i sommerhuset.
Bliver der en rest, så sæt i den i køleskabet med låg eller film over. Den ér bedst frisk, men fungerer overraskende godt dagen efter. Mazarinbunden er lige tæt og fugtig, og chokoladelaget gør, at cremen ikke gør bunden våd. Smart!
Hvis du vil gøre det lidt festligt, kan du pynte med friske hyldeblomster eller citronmelisse. Men den smager skønt også uden – især hvis du har fået fat i nogle virkelig søde, røde jordbær.
Jeg holder af at lave tærten præcis som her, men du kan sagtens lege lidt med den. Prøv med andre sommerbær i stedet for jordbær, eller hvis du foretrækker at lægge jordbærrene i et fint mønster, kan du også pensle dem med lidt smeltet gele for at holde dem blanke.
Du kan også eksperimentere med at bruge flødeost i stedet for mascarpone – bare vær obs på, at det kan være nødvendigt at piske lidt ekstra fløde i, så det stadig bliver luftigt og blødt.
Sommeren er absolut mit favoritårstid til kager og desserter – måske lige bortset fra jul … Men hvor er der dog mange muligheder for kager og desserter med bær og frugt. Her får du et par eksempler:
Med rabarber:
Med solbær:
Med nektariner:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)