Scan for at gå til opskrift
Jordbærtærte med mascarpone og hyldeblomst
Til mazarinbunden skal du bruge:
- 150 g marcipan
- 150 g sukker
- 150 g smør (stuetemperatur)
- 3 æg
- 40 g hvedemel
Du skal også bruge:
- smør (til formen)
- mandler (hakkede eller i flager, til formen, kan undlades)
- 75 g mørk chokolade
Til hyldeblomstcremen skal du bruge:
- 1 vaniljestang
- 2 tsk sukker
- 200 g mascarpone
- 1,5 dl piskefløde
- 25 g flormelis
- 2 spsk hyldeblomstsaft (koncentreret, gerne hjemmelavet)
- ½ citron (fintrevet skal)
Til jordbær-toppingen:
- 400 g jordbær
- hyldeblomster (eller citronmelisse eller mynteblade)
Mazarinbund med chokolade:
Tip: Lav gerne mazarinbunden dagen før. Opbevar bunden i en tætsluttende bøtte på køl. Så bliver den lækker blød og fugtig.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Ælt marcipanen sammen med sukkeret, og ælt så det bløde smør i lidt efter lidt. Nemmest at gøre i hånden.
Pisk æggene i et ad gangen, og vend melet i dejen.
Smør en springform (20-24 cm Ø) med smør, og drys den med hakkede mandler eller mandelflager. Ryst de overskydende ud, og fordel så marzarindejen i formen.
Bag bunden i 25-30 minutter, til kagen er fast og fint lysebrun. Hak chokoladen fint imens.
Tag kagen ud, og fjern springformens ring. Fordel chokoladen over kagen, så den smelter, og smør den ud på toppen. Lad kagen køle helt af, gerne i køleskab.
Når du vil servere kagen - lav først hyldeblomstcremen:
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret. Så er det nemmest at fordele i cremen.
Riv skallen af citronen.
Pisk halvdelen af fløden med mascarpone, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål ved lav hastighed. Vær varsom med at piske for voldsomt - så kan cremen gryne. Når cremen er glat - pisk den sidste fløde i. Tilsæt så en spsk hyldeblomstkoncentrat ad gangen, og pisk igen, til cremen kan holde fine toppe.
Gør jordbærrene klar og server:
Skyl jordbærrene, dryp dem godt af, og skær dem i halve eller kvarte.
Spred hyldeblomstcremen ud på kagen - eller brug en stjernetylle, som jeg har gjort her. Fordel jordbærrene ovenpå.
Pynt evt. med friske hyldeblomster, citronmelisse eller mynte.