Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Jordbærtærte med mascarpone

Jordbærtærte med mascarpone og hyldeblomst

Antal 8 stykker

Ingredienser

Til mazarinbunden skal du bruge:
  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 3 æg
  • 40 g hvedemel
Du skal også bruge:
  • smør (til formen)
  • mandler (hakkede eller i flager, til formen, kan undlades)
  • 75 g mørk chokolade
Til hyldeblomstcremen skal du bruge:
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk sukker
  • 200 g mascarpone
  • 1,5 dl piskefløde
  • 25 g flormelis
  • 2 spsk hyldeblomstsaft (koncentreret, gerne hjemmelavet)
  • ½ citron (fintrevet skal)
Til jordbær-toppingen:
  • 400 g jordbær
  • hyldeblomster (eller citronmelisse eller mynteblade)

Dine egne noter

Tilberedning

Mazarinbund med chokolade:
  • Tip: Lav gerne mazarinbunden dagen før. Opbevar bunden i en tætsluttende bøtte på køl. Så bliver den lækker blød og fugtig.
  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Ælt marcipanen sammen med sukkeret, og ælt så det bløde smør i lidt efter lidt. Nemmest at gøre i hånden.
  • Pisk æggene i et ad gangen, og vend melet i dejen.
  • Smør en springform (20-24 cm Ø) med smør, og drys den med hakkede mandler eller mandelflager. Ryst de overskydende ud, og fordel så marzarindejen i formen.
  • Bag bunden i 25-30 minutter, til kagen er fast og fint lysebrun. Hak chokoladen fint imens.
  • Tag kagen ud, og fjern springformens ring. Fordel chokoladen over kagen, så den smelter, og smør den ud på toppen. Lad kagen køle helt af, gerne i køleskab.
Når du vil servere kagen - lav først hyldeblomstcremen:
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret. Så er det nemmest at fordele i cremen.
  • Riv skallen af citronen.
  • Pisk halvdelen af fløden med mascarpone, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål ved lav hastighed. Vær varsom med at piske for voldsomt - så kan cremen gryne. Når cremen er glat - pisk den sidste fløde i. Tilsæt så en spsk hyldeblomstkoncentrat ad gangen, og pisk igen, til cremen kan holde fine toppe.
Gør jordbærrene klar og server:
  • Skyl jordbærrene, dryp dem godt af, og skær dem i halve eller kvarte.
  • Spred hyldeblomstcremen ud på kagen - eller brug en stjernetylle, som jeg har gjort her. Fordel jordbærrene ovenpå.
  • Pynt evt. med friske hyldeblomster, citronmelisse eller mynte.