Hasselback aubergine parmigiana

Hasselback aubergine parmigiana giver dig blød og mør aubergine fyldt med smeltet mozzarella, bagt med en herlig intens tomatsauce med basilikum. Lidt parmesan på toppen. Dobbelt op på lækkerhed og livret!

Har du tænkt over, at man kan lave hasselback aubergine? Og kender du den fantastiske italienske vegetarret aubergine parmigiana? Her får du begge dele!

Hasselback aubergine parmigiana – for aubergine lovers

En af de vigtigste ting, når man laver retter med aubergine, er, at de er møre. Helt møre. Og når du bager aubergine i ovnen, tager det tid, så det er ikke verdens hurtigste aftensmad. Til gengæld er den nem at forberede i forvejen, så det er en supergod ret, når du vil servere en forret først. Så kan dine auberginer stå og hygge sig i ovnen, mens I hygger jer over forretten.

Hasselback aubergine parmigiana - aubergine opskrifter

Hasselback aubergine parmigiana

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 15 minutter
Giv de første stjerner!
Blød aubergine, smeltet mozzarella og intens tomatsauce – her får du den klassiske aubergine parmigiana i en ekstra smuk udgave.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 små auberginer (i alt 800-900 g)
  • 1 dl olivenolie

Til tomatsaucen:

  • 2 rødløg (eller alm. zittauerløg)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 potter frisk basilikum (eller efter behag)
  • 7 dl tomatpassata
  • ¼ tsk chiliflager (evt.)
  • 2 spsk soya
  • 2 dl vand
  • salt og friskkværnet peber

Til samling af retten:

  • 300 g mozzarella
  • 50 g revet parmesan

Sådan gør du: 

  • Auberginerne: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær hasselback-snit ca. 3/4 ned gennem auberginerne, så de stadig hænger sammen i bunden. (OBS – bruger du almindelige store auberginer – tjek tip om dem under opskriften). Læg dem i et ildfast fad, fordel en god olivenolie godt ned i snittene, evt. med en pensel, og bag dem 40 minutter. Tjek, at de er møre.
  • Imens, lav tomatsaucen: Hak løg og hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
  • Hak det meste af din basilikum groft – gem lidt til pynt. I gryden: Tilsæt tomatpassata, hakket basilikum, soya og evt. chiliflager. Skyl passatabeholderen med 1 dl vand, og hæld den ved. Varm saucen godt igennem og smag til med salt og peber.
  • Riv eller skær mozzarella i strimler eller skiver. Når auberginerne er bagt første gang: Fordel mozzarellaost i snittene.
  • Hæld tomatsaucen rundt om auberginerne, drys med parmesan, og bag dem i 20 minutter mere, så alt er smeltet og gennemvarmt.
  • Drys de sidste basilikumblade over, og server, fx med en grøn salat og brød til.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Bruger du almindelige store auberginer?

Hvis du bruger store auberginer , kan du sikre, de bliver møre ved at skære dem igennem på langs. Processen er således:

  • Skær auberginerne igennem på langs, og læg dem på skærefladen.
  • Skær hasselback-snit ca. 2-3 gennem dem auberginerne, så de stadig hænger sammen i bunden.
  • Fordel en god olivenolie i snittene, evt. med en pensel. Smør også dit ovnfaste fad med olie, læg de halve auberginer i fadet, og bag dem 30 minutter ved 180 grader varmluft. Tjek, at de er møre – måske skal de have lidt mere.
  • Fortsæt fra punkt 2 i instruktionen.

Hack til nem tomatsauce

Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du købe en færdig pastasauce og bruge den i retten. Gerne en med basilikum. Du skal bruge ca. 4 dl.

Hasselback aubergine parmigiana
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: