Følg med her:
Hasselback aubergine parmigiana
Har du tænkt over, at man kan lave hasselback aubergine? Og kender du den fantastiske italienske vegetarret aubergine parmigiana? Her får du begge dele!
Hasselback aubergine parmigiana – for aubergine lovers
En af de vigtigste ting, når man laver retter med aubergine, er, at de er møre. Helt møre. Og når du bager aubergine i ovnen, tager det tid, så det er ikke verdens hurtigste aftensmad. Til gengæld er den nem at forberede i forvejen, så det er en supergod ret, når du vil servere en forret først. Så kan dine auberginer stå og hygge sig i ovnen, mens I hygger jer over forretten.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 4 små auberginer (i alt 800-900 g)
- 1 dl olivenolie
Til tomatsaucen:
- 2 rødløg (eller alm. zittauerløg)
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 2 potter frisk basilikum (eller efter behag)
- 7 dl tomatpassata
- ¼ tsk chiliflager (evt.)
- 2 spsk soya
- 2 dl vand
- salt og friskkværnet peber
Til samling af retten:
- 300 g mozzarella
- 50 g revet parmesan
Sådan gør du:
- Auberginerne: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær hasselback-snit ca. 3/4 ned gennem auberginerne, så de stadig hænger sammen i bunden. (OBS – bruger du almindelige store auberginer – tjek tip om dem under opskriften). Læg dem i et ildfast fad, fordel en god olivenolie godt ned i snittene, evt. med en pensel, og bag dem 40 minutter. Tjek, at de er møre.
- Imens, lav tomatsaucen: Hak løg og hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
- Hak det meste af din basilikum groft – gem lidt til pynt. I gryden: Tilsæt tomatpassata, hakket basilikum, soya og evt. chiliflager. Skyl passatabeholderen med 1 dl vand, og hæld den ved. Varm saucen godt igennem og smag til med salt og peber.
- Riv eller skær mozzarella i strimler eller skiver. Når auberginerne er bagt første gang: Fordel mozzarellaost i snittene.
- Hæld tomatsaucen rundt om auberginerne, drys med parmesan, og bag dem i 20 minutter mere, så alt er smeltet og gennemvarmt.
- Drys de sidste basilikumblade over, og server, fx med en grøn salat og brød til.
Bruger du almindelige store auberginer?
Hvis du bruger store auberginer , kan du sikre, de bliver møre ved at skære dem igennem på langs. Processen er således:
- Skær auberginerne igennem på langs, og læg dem på skærefladen.
- Skær hasselback-snit ca. 2-3 gennem dem auberginerne, så de stadig hænger sammen i bunden.
- Fordel en god olivenolie i snittene, evt. med en pensel. Smør også dit ovnfaste fad med olie, læg de halve auberginer i fadet, og bag dem 30 minutter ved 180 grader varmluft. Tjek, at de er møre – måske skal de have lidt mere.
- Fortsæt fra punkt 2 i instruktionen.
Hack til nem tomatsauce
Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du købe en færdig pastasauce og bruge den i retten. Gerne en med basilikum. Du skal bruge ca. 4 dl.