Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Auberginedip - baba ganoushHvis du holder af auberginer og hvidløg, vil du elske denne her auberginedip. Oprindeligt hedder det baba ganoush, og så kan man også høre, at det passer ind i mellemøstens køkken.

Brug baba ganoush som tilbehør til middelhavsmad eller  sammen med knækbrød, grissini, grønsagsstave eller andet godt.

Du skal bruge:
2 auberginer
1/2 dl tahin
1/2 citronsaft
1-2 fed hvidløg
1/2 tsk spidskommen
en smule chili
Lidt salt
evt. 1-2 spsk olivenolie

  1. Sådan:
    Auberginerne skal i ovnen ved 180 grader i ca. en halv time, til de er møre. Hvis de ikke er møre efter en halv time – lad det blive. De skal falde helt sammen.
  2. Skær stilken af, og flå skindet af dem.
  3. Blend derefter med de øvrige ingredienser. Drys med lidt paprika ved servering.
  4. Konsistensen må godt være lidt “rå” i det.

Tip:

Hvis du har grillen tændt, kan du bage auberginerne her. Vend rundt på dem, til de er helt møre. Det er faktisk en smart måde at bruge de sidste gløder på.

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *