Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste!

I min familie kalder vi de åbne fastelavnsboller med marcipanremonce 'verdens bedste'. En sød, blød bolle, fyldt med snasket remonce.

Hvilken slags fastelavnsboller mon du altid går efter? Creme eller ej? Marcipan eller ej? Nem eller ej?

De åbne fastelavnsboller med remonce har alle dage været min favorit. En rigtig snasket bolle fyldt med smeltet marcipanremonce og rigtig simpel at lave. Den kan jeg ikke modstå.

Hvilken fastelavnsbolle vil du ha’?

Så nåede vi frem til årets første store slag. Og nej, det er ikke det slag, der bliver slået på tønden til fastelavn. Det vigtige slag er jo det, der handler om fastelavnsbollerne. For skal det være gammeldags fastelavnsboller med creme – eller skal det være de her snaskede åbne fastelavnsboller med marcipanremonce?

Heldigvis er det et af de slag, der hurtigt kan afgøres – eller aflyses – for man kan jo bare bage begge dele. Og der ender det som regel.

Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce

Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce – verdens bedste!

Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 45 minutter
Samlet 1 time 30 minutter
Giv de første stjerner!
Verdens bedste fastelavnsboller – og måske også verdens nemmeste, hvis de skal være hjemmebagte. Her får du snask og fedtede fingre, heldigvis!
Antal: 20 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til dejen skal du bruge:

  • 500 g mel
  • ½ tsk salt
  • 50 g sukker
  • 250 g smør (stuetemperatur)
  • 2,5 dl mælk
  • 40 g gær
  • evt. rosiner, sukat og cocktailbær

Til marcipanremoncen skal du bruge:

  • 65 g sukker
  • 65 g marcipan
  • 65 g smør (stuetemperatur)

Til pynt og drys:

  • 1 æg
  • 10 mandler
  • perlesukker (eller rørsukker)

Sådan gør du: 

  • Bemærk, at alt smør skal have stuetemperatur.

Dejen:

  • Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.
  • Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned. Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad dejen hvile, mens du laver fyldet.

Marcipanremoncen:

  • Riv marcipanen groft, og bland med sukker og smør i en skål. Pisk dem sammen med håndmixeren, eller ælt med hænderne, til massen er jævn.
  • Sæt to bageplader klar med bagepapir.
  • Se her, hvordan du former fastelavnsbollerne. Eller læs videre.
    YouTube video
  • Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller.
    Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
  • Lav en fordybning i hver boll
    Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
  • Put en skefuld marcipanremonce i.
    Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
  • Klem bollen til.
    Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
  • Lad bollerne hæve en lille times tid. Hak mandlerne imens.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).
    Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
  • Når ovnen er helt varm: Sæt bollerne ind, og bag dem ca. 10 minutter, til de er fine og gyldne. Hold øje – måske bager din ovn ikke helt jævnt (det gør min ikke), så måske skal de vendes lidt rundt eller nogle tages ud før resten.
    Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Åbne fastelavnsboller med marcipanremonce

Verdens bedste fastelavnsboller – hvis du spørger mig

Fastelavnsboller med marcipanremonce er altid blevet kaldt Verdens bedste i min familie. Ikke uden grund. En fed, sød gærbolle med snasket marcipanremonce i midten bare er toppen af nydelse. Især når den er lidt lun.

Åbne fastelavnsboller er hurtigt og nemt …

Heldigvis er den virkelig simpel at lave. Når jeg bager med denne her fede dej, går jeg ikke så meget op i hævetider og planlægning. Og modsat cremebollerne, så bliver fyldet altid i de åbne fastelavnsboller. Hullet er nemlig opad.

Der går max halvanden time fra lysten melder sig til bollerne står på bordet. Eller ligger i maven 🙂

Der går også max halvanden time, før de er væk …

Ka’ du li’ cocktailbær?

I den oprindelige opskrift fra min mor var der både rosiner, sukat og cocktailbær i dejen. Lidt som boller til en helt anden højtid (den med træ, hjerter og stjerner). Det vil jeg nok stadig foretrække, men af hensyn til mine rosin-, sukat- og cocktailbærforskrækkede unger har jeg fjernet den slags uhyrligheder fra de boller, du ser her. Men hvis du er til den slags – så får du min varmeste anbefaling!

 Tip: Fastelavnsboller på frost?

Du kan sagtens fryse fastelavnsbollerne ned, hvis der skulle blive en rest. Hvis du ikke spiser dem med det samme, så lun dem lidt i ovnen, inden du serverer. Bollerne holder mindst 3 måneder i en dybfryser (-18 grader).

Du kan nemt varme bollerne bare i mikroovnen, da de ikke skal være sprøde. Ca. 30 sekunder pr. bolle.

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Det er de bedste fastelavnsboller jeg nogensinde har smagt! De slår alt og er dejligt nemme at bage. Jeg bager dem hvert år nu, til glæde for alle. Tak for den opskrift 🙂

    • Hej Sine, tusind tak for din søde kommentar. Verdens bedste fastelavnsboller hed de, da min mor bagte dem – og det synes jeg stadig, de er. Endda ret nemme. Gør mig glad, at du også er begejstret 🙂 Kh Bodil