Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Leder du efter en helt igennem fantastisk sommerdessert med frugt , så er denne tærte med nektariner og nøddefrangipane svaret.

Her får du en virkelig lækker og velsmagende tærte med:

  • Nektariner – sommerens bedste
  • Nøddefrangipane, der har fået et skvæt rom eller likør
  • En luksus mørdejsbund med ristede, finthakkede nødder.

Smuk tærte med nektariner

Egentlig er jeg stor tilhænger af nemme desserter, og selv om tærten med nektariner ikke er svær, så tager den lidt tid. Det er ikke en kage, du bare rører sammen og stikker i ovnen.

Men mine tanker har kredset om denne tærte med nektariner i flere år, og så var jeg nødt til at gøre alvor af den. Lidt som at være på udkig efter en jakke, finde den helt rigtige og alligevel gå hjem og sove på det. Et par gange. Før du slår til.

Nå, men efter det lange tilløb opstod de perfekte betingelser for mit lille bageprojekt: Jeg havde købt masser af fantastiske nektariner. Jeg havde sommerferie. Vejret var so-so. Og vi skulle ha’ gæster, der kunne hjælpe med at spise tærten. For den er lidt stor til to :-)

Sommerdessert – kage med frugt i sæson

Jeg er vild med nektariner i den desværre ret korte sæson, hvor det smager af sol og sommer. Jeg plejer at finde de første i starten af juli, og lykken varer til engang i august, måske start september. Og OBS! Her skal du ikke gå efter de små billige nektariner i gennemsigtige bakker. Gå efter de bedste: De største, der er lidt dyrere, men til gengæld er det hele værd.

Disse flotte nektariner købte jeg hos Fresh.land, så de er oven i købet økologiske.

Tip! Få en blank overflade på nektarintærten

Hvis du synes, overfladen på tærten skal stå blank og flot, kan du nemt give den en fin finish med lidt abrikosmarmelade. Bare lun marmeladen og sigt den, så der ikke er klumper i. Pensl den på tærten, før du serverer.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tærte med nektariner

Desserter og kager

Til mørdejen skal du bruge:

  • 125 g smør, koldt

  • 200 g mel

  • 75 g flormelis

  • 50 g ristede hasselnødder

  • 1/2 sammenpisket æg

Til nøddefrangipanen skal du bruge:

  • 100 g ristede hasselnødder

  • 2 spsk sukker

  • 1 nip fint salt (mellem to fingre)

  • 30 g smør

  • 1 æg

  • Evt. 2 spsk likør, fx Cointreau, eller mørk rom

Og husk også:

  • 4 store nektariner

  • Flormelis til pynt

  • En tærteform, helt i metal (giver den sprødeste bund.

Start med nødderne:

  1. Rist alle 150 g hasselnødder i ovnen, 150 grader varmluft i 20-25 minutter. Køl dem af, og gnid de fleste løse skaller af.

  2. Findel nødderne i en foodprocessor, og tag 50 gram fra til dejen. De må gerne have lidt bid.

  3. Dejen: Smuldr det kolde smør i mel, flormelis og de findelte nødder – til det ligner revet ost. Rør så lidt ved dejen som muligt. Saml dejen med det halve sammenpiskede æg, og læg den på køl.

  4. Fortsæt med at lave frangipanen færdig: Lad foodprocessoren køre videre, til de sidste 100 gram nødder er fint mel eller næsten nøddesmør. Tilsæt så sukker, salt, blødt smør og æg, og kør til massen er jævn. Kør til sidst evt. rom/likør med, så kort som muligt, til frangipanen er jævn. Sæt frangipanen i fryseren, så den stivner lidt (15-20 minutter).

  5. Skyl nektarinerne, og frigør stenene. Skær så frugten i tynde både (jeg skar 12 både af hver nektarin).

  6. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  7. Krøl et stykke bagepapir, der passer til din form, og ret det ud igen (så er det nemmere at få det til at udfylde formen om lidt). Rul dejen ud på bagepapiret, og løft det ned i formen. Sørg for, at tærtedejen kommer godt ned i formen, og skær overskydende dej af i kanten. Sæt så formen i køleskabet 10 minutter.

  8. Fordel nu frangipanen i bunden, og læg skiver af nektarin taglagt øverst.

  9. Bag tærten 20 minutter ved 175 grader, skru så ned til 160 grader og bag videre i yderligere 20 minutter. Lad tærten køle lidt af på en bagerist, før du fjerner formen. Drys med flormelis og server – evt. med en kugle is eller som her: Lige dele flødeskum og creme fraiche, rørt op med 1 tsk vaniljesukker og lidt flormelis.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Frugttærte med 3 lækre komponenter

Nektarintærten består af 3 dele, og du kan snildt forberede to af dem på forhånd:

  • Tærtebund med nødder. Den kan du lave klar og lægge i køleskabet.
  • Nødde-frangipane. Den kan du også lave klar dagen i forvejen.
  • Frugter. Det er den nemme del. De skal bare skæres i både, og det vil jeg anbefale, at du gør umiddelbart før, du bager tærten.

Mørdejsbund med ristede nødder

For det meste laver jeg bare en almindelig tærtebund som den du finder i min solbærtærte, men når jeg nu alligevel ville riste nødder til frangipanen, ristede jeg nogle ekstra til tærtebunden. Og det kan virkelig smages.

Tærtefyld: Hvad er frangipane?

Frangipane er normalt en mandel- eller marcipancreme med smør, sukker og æg. Jeg har fx brugt den i min rabarbertærte. Men til nektarinerne fik jeg lyst til at lave en nøddefrangipane i stedet. Så det måtte blive fra bunden.

Er det svært, kan du tænke. Det er det bestemt ikke, bare du har en god foodprocessor. Sådan gør du:

  • Rist nødderne ved 150 grader
  • Kør dem i foodprocessoren, til de næsten bliver nøddesmør.
  • Tilsæt smør, sukker, salt og æg
  • Og kør en hurtig tur med rom eller likør til sidst (kan udelades).

Hvis du foretrækker at bruge en mandelfrangipane i stedet, kan du finde opskriften på det i min rabarbertærte, hvor jeg bruger marcipan.

Frugter: Du kan også lave tærten med andre stenfrugter

Som du kan se, har jeg lavet tærten med flotte orange-gule nektariner, men du kan også fint bruge de hvide. Og hvis du ikke kan finde nektariner, så prøv med:

  • Ferskner (de flotteste, du kan finde)
  • Friske solmodne abrikoser
  • Eller gode smagfulde blommer
  • Eller – uden at være en stenfrugt – friske figner.

Tærte med nektariner og nøddefrangipane - skøn sommerdessert

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.