Leder du efter en helt igennem fantastisk sommerdessert med frugt , så er denne tærte med nektariner og nøddefrangipane svaret.
Her får du en virkelig lækker og velsmagende tærte med:
- Nektariner – sommerens bedste
- Nøddefrangipane, der har fået et skvæt rom eller likør
- En luksus mørdejsbund med ristede, finthakkede nødder.
Smuk tærte med nektariner
Egentlig er jeg stor tilhænger af nemme desserter, og selv om tærten med nektariner ikke er svær, så tager den lidt tid. Det er ikke en kage, du bare rører sammen og stikker i ovnen.
Men mine tanker har kredset om denne tærte med nektariner i flere år, og så var jeg nødt til at gøre alvor af den. Lidt som at være på udkig efter en jakke, finde den helt rigtige og alligevel gå hjem og sove på det. Et par gange. Før du slår til.
Nå, men efter det lange tilløb opstod de perfekte betingelser for mit lille bageprojekt: Jeg havde købt masser af fantastiske nektariner. Jeg havde sommerferie. Vejret var so-so. Og vi skulle ha’ gæster, der kunne hjælpe med at spise tærten. For den er lidt stor til to :-)
Sommerdessert – kage med frugt i sæson
Jeg er vild med nektariner i den desværre ret korte sæson, hvor det smager af sol og sommer. Jeg plejer at finde de første i starten af juli, og lykken varer til engang i august, måske start september. Og OBS! Her skal du ikke gå efter de små billige nektariner i gennemsigtige bakker. Gå efter de bedste: De største, der er lidt dyrere, men til gengæld er det hele værd.
Disse flotte nektariner købte jeg hos Fresh.land, så de er oven i købet økologiske.
Tip! Få en blank overflade på nektarintærten
Hvis du synes, overfladen på tærten skal stå blank og flot, kan du nemt give den en fin finish med lidt abrikosmarmelade. Bare lun marmeladen og sigt den, så der ikke er klumper i. Pensl den på tærten, før du serverer.