Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Rabarbertærte med marcipan - en lækker tærte til dessertDagens rabarbertærte med marcipan er lige nøjagtig så sød og smuk som den datter, den skal fejre. Men hun er meget klogere og en hel masse andet, en rabarbertærte aldrig kan blive. Og det er præcis pointen – det er alt det andet, vi skal fejre.

Velfortjent rabarbertærte med marcipan – og en buket rabarberroser!

Eksamenstid er heldigvis rabarbertid, og vi eeeelsker rabarber. Så færdigt speciale skal selvfølgelig fejres med rabarber, men hvordan? Den trætte og glade lige-om-lidt-kandidat skal vel også ha’ en buket røde roser – og den er kommet i tærten. Altså, ikke rigtige roser, men rabarberroser. Sikke et mas, men også lidt sjovt.

Du kan naturligvis bage tærten med små stykker rabarber i stedet. Noget nemmere. Og det er stadig en smuk tærte, der smager forrygende.

Rabarbertærte med marcipan - en lækker tærte til dessertDu kan forberede rabarbertærten i god tid

Rabarbertærten består af 3 dele: Tærtebunden. Marcipanfyldet. Og rabarberne. Du kan sagtens lave tærtedejen og gøre rabarberne klar (hvis du er med på rabarberroserne) i god tid. Fx dagen før. Så går det noget hurtigere på dagen.

Hvis du bruger rabarberstykker, går det hele noget hurtigere ;-)

Opskrift på rabarbertærte med marcipan - en lækker tærte til dessert!

Desserter og kager

Rækker til: ca. 8

Forberedelse: 1,5 time

Tilberedning: 15 + 25 minutter

Til tærtebunden skal du bruge:

  • 150 g mel
  • 50 g flormelis
  • 90 g koldt smør
  • 1/2 sammenpisket æg

Til marcipanfyldet skal du bruge:

  • 75 g blødt smør
  • 60 g sukker
  • 140 g marcipan
  • 2 æggeblommer, 2 æggehvider

Til rabarberroserne skal du bruge:

  • 1 bundt rabarber (6-8 stk)
  • 3 dl vand
  • 50 g sukker

Sådan forbereder du rabarberne:

  1. Snit top og bund af rabarberne, og skyl dem. Hvis du ikke vil lave rabarberroserne, så bare snit rabarberne i små stykker og spring videre til tærtebunden.
  2. Rabarberroserne foregår således: Brug et mandolinjern eller en tyndskræller til at dele dem i helt tynde skiver.
  3. Hæld vand og sukker i en stor pande, og kog det op, så sukkeret smelter. Giv så rabarberne 1-2 minutter i sukkervandet - ét lag ad gangen. Læg dem over i et fad, hvor de kan køle af.
  4. Kog sukkervandet ind til en tyk sirup, og lad den køle af. Imens kan du rulle roserne. Jeg brugte min stegepincet til at tage fat i den rødeste ende af rabarberen og snoede resten rundt om den, så den røde ende stikker lidt op. Placer de rullede roser tæt i fadet eller på en tallerken, så de ikke ruller ud igen.

Sådan laver du tærtebunden:

  1. Mål mel og flormelis af, og ryst en æg sammen i et glas med låg. Smuldr smørret i mel og flormelis, og ælt dejen hurtigt sammen. Du kan også lave dejen i maskine. Læg dejen i køleskabet en halv times tid - eller mere.
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smør en tærteform med smør. Rul dejen ud, og beklæd tærteformen. Prik den med en gaffel, og bag den i ca. 15 minutter.

Sådan laver du marcipanfyldet:

  1. Pisk det bløde smør og sukkeret sammen. Riv marcipanen groft og pisk igen. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk æggehviderne stive, og rør først den ene halvdel i marcipanmassen - og vend til sidst den anden halvdel i.

Sådan gør du tærten færdig:

  1. Bred marcipanfyldet ud i tærtebunden. Hæld rabarbersiruppen over rabarberroserne, og placer dem i marcipanfyldet. (Uden roserne: Fordel rabarberstykkerne oven på marcipanfyldet). Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.
  2. Server tærten lun - med iskoldt flødeskum til.

Tip! Sådan får du en sprød tærtebund

Jeg har i mange år brugt alle mine ildfaste tærtefade til at bage tærter i. Man skulle jo tro, det var meningen. Men. Ildfaste fade er ikke særlig gode til at overføre varmen til dejen. Til gengæld holder de rigtig godt på fugtigheden. Hallo! Jeg vil jo hellere ha’ det modsatte. Så jeg er gået over til metalforme, og det giver en knivskarp tærtebund. Læs mere om det hos Samvirke.

Hvad så med de ildfaste fade? Joh – de er gode til salater :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.