Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Klassisk lagkage med creme - hjemmebagtDet her er virkelig en klassiker fra alle mine egne børnefødselsdage, og mine egne piger har elsket den i mange år: En klassisk lagkage med hjemmebagte bunde, creme og hindbærsyltetøj. Jeg bager bundene af en nærmest sandkagedej – ikke en sukkerbrødsdej. Det giver en meget mere lækker kagebund, der ikke bare er som tør æggebakke i munden.

Her har den fået dekoration á la Katrine.

Opskrift på klassisk lagkage med creme

Til lagkagebundene skal du bruge:

200 g blødt smør
200 g sukker
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 æg
4 spsk fløde/mælk

Til cremen skal du bruge:

3 dl fløde/mælk
1 æg + en blomme
1 spsk sukker
2 spsk majsstivelse (fx Maizena, men altså ikke sovsejævner …)
2 tsk vanillesukker

Og hindbærmarmelade, ca. 3 dl. Lav den selv, så smager den bedst. Ellers kan du mose frosne (optøede) hindbær med sukker og bruge dem. Smag til, det må gerne være lidt syrligt.

Til pynt:

Flormelis til glasur og evt. krymmel at pynte med. Eller lys og flag …

Sådan:
Sæt alle ingredienser frem og vent, til de har stuetemperatur. Så kan du røre det hele sammen på én gang med en pisker. Bom – færdig.

Hvis du har en silikoneform, kan du hælde dejen direkte op i den. Hvis du har en almindelig lagkage-springform, er det nemmeste at fore den med bagepapir – ellers skal den smøres grundigt med smør.

Tænd ovnen på 140 grader, og bag i 50 minutter. Test med en tandstikker eller stegegaffel, at der ikke følger dej med op, når du prikker i den. Så er den færdig.

Vend den ud på en bagerist, og lad den køle af.

Øh, hvordan bliver den kage til 3 bunde??

Jo, du skærer først en rille hele vejen rundt der, hvor du gerne vil have, bundene skal dele. Det gør du to steder, så du får 3 ca. lige tykke bunde. Nu tager du så et stykke sytråd (ca. 80 cm), som du trækker ind i rillen hele vejen rundt. Du krydser de to ender og trækker til – vupti, tråden skærer kagen igennem. Det gør du først i den ene rille, så i den anden, og du har 3 bunde.

Cremen er så nem at lave:

Varm fløde/mælk op i en gryde, til den næsten koger. Imens pisker du de øvrige ingredienser sammen i en skål, bare med håndpiskeriset. Hæld nu den næsten kogende mælk op i æggeblandingen og pisk igen i hånden. Hæld det retur i gryden, og sæt det over varmen igen, mens du løbende pisker videre. Nu begynder cremen at tykne fra bunden. Pisk videre, til cremen er helt tyk, og tag gryden af varmen. Køl den gerne hurtigt af ved at sætte gryden i koldt vandbad.

Når cremen og lagkagebundene er kølet af, kan du lægge lagkagen sammen. Creme i det ene lag, hindbær i det andet. Glasur ovenpå. Jeg elsker romglasur (rom + flormelis), men du kan gøre, som du helst vil.

Tip:

En klassisk lagkage med creme og syltetøj kan du roligt lægge lagkagen sammen i god tid – dagen før eller nogle timer før, den skal spises. Det bliver den faktisk bare bedre af.

Og hvis der bliver en rest, kan den fryses. Det bliver den heller ikke ringere af.


Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.