Beklæd en springform med bagepapir – eller smør den grundigt med smør. Giv den et viskestykke-bagebælte på (se beskrivelsen nedenfor).
Mål og vej alle ingredienser af.
Pisk smør og sukker sammen, og pisk så alle øvrige ingredienser i dejen på én gang. Stop, så snart dejen er jævn, og hæld den over i formen.
Tænd ovnen på 150 grader, og bag lagkagen i 60 minutter. Tag bagebæltet af den efter 30 minutter.
Test, at der ikke følger dej med op, når du prikker i den (test også ude i kanten, hvis du bruger bagebælte). Tag den ud, og sæt formen på en bagerist.
Lad den køle af 5 minutter i formen, og vend den så forsigtigt ud, og lad den køle helt af.
Sådan laver du cremen:
Varm fløde og mælk op i en gryde, til den næsten koger. Kun næsten!
Imens: Pisk de øvrige ingredienser grundigt sammen i en skål, bare med håndpiskeriset.
Hæld den næsten kogende mælk op i æggeblandingen og pisk igen i hånden.
Hæld det retur i gryden, og sæt det over varmen igen, mens du løbende pisker videre – pas på, at der ikke er for voldsomt blus på. Nu begynder cremen at tykne fra bunden. Pisk videre, til cremen er helt tyk, og tag gryden af varmen.
Køl gerne cremen hurtigt af ved at sætte gryden i koldt vandbad.
Sådan lægger du lagkagen sammen:
Del kagen i 3 bunde – se tricket nedenfor. Læg den nederste bund på et fad.
Fordel først halvdelen af syltetøjet og dernæst halvdelen af cremen på den nederste bund. Læg den næste bund over, og gentag. Læg den sidste bund øverst.
Bland en glasur, der er tyk nok til at blive hængende – men tynd nok til at løbe ned ad kanterne. Hak pistaciekernerne. Halver hindbærrene.
Fordel glasuren over kagen, og pynt den. Lad den gerne trække nogle timer, inden du serverer. Lagkagen skal hvile ved køleskabstemperatur.